Raportti Oulun turnauksesta

SB Vaasan D-tyttöjen syyskauden avauspeleihin matkustimme Ouluun OLS:n järjestämään turnaukseen. Kokoon saimme nipun innokkaita 05-06 syntyneitä ja muutaman 2007 syntyneen vahvistuksen E-tytöistä.
Joukkueet oli jaettu kahteen eri lohkoon ja joukkueita oli turnaukseen saapunut useita Oulun alueelta, Torniosta, Kuusamosta ja Kokkolasta, meidän ollessa eteläisin joukkue turnauksessa.

Ensimmäinen vastustajamme oli Kuusamon Pallokarhut. Kannustimme tyttöjä pelaamaan omaa peliä ja tekemään rohkeita haastamisia,mutta jännitystä oli liikaa, emmekä saaneet peliä missään vaiheessa omalle tasolle. Pelistä 0-2 tappio.

Seuraavaan peliin tiesimme vastustajan olevan OLS D- E-tytöt. Tässä pelissä tytöt pääsivät hallitsemaan peliä ja laukomaan hienoista paikoista monta upeaa maalia. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Maalinteossa kunnostautuivat Eedit Rintamäki 4, Tiia Tuomela 3, Jemina Lassila 2, Juuli Aspbäck 2, ja Essi Niemelä kertaalleen, tulos 12-0.

Seuraava peli oli alkusarjan viimeinen HaHe:n(Haukipudas) D-tyttöjä vastaan. Pelistä tiedettiin etukäteen tulevan tiukka. Nihkeästi saimme omaa peliä käyntiin, mutta taistelemalla tuli tasapeli, maalintekijöinä tällä kertaa Eedit Rintamäki ja Jenna Laiho, 2-2 tasapeli.

Alkusarjan 1 tappio, 1 voitto ja 1 tasapeli oikeuttivat joukkueen sijoituspeleissä taistelemaan sijoista 5-6.
Viimeiseen matsiin vastustajaksi asettui LNM D- tytöt. Tiukka tasainen taistelu kääntyi hetkeksi meille, kun sentterinä pelannut Tiia Tuomela yllätti maalivahdin kaukovedollaan. LNM ei luovuttanut, vaan tasoitti pelin 1-1, johon myös varsinainen peliaika päättyi. Rangaistuslaukauskilpailussa ensimmäisenä viivalle asettui SB Vaasalta hyvän turnauksen pelannut Eedit Rintamäki. Napakka veto ylänurkkaan ja johtoasema. LNM pelaajan vuorolla veto painui ohi maalin ja oli Vaasan vuoro yrittää. Pieni mutta pippurinen Jenna Laiho pääsi toistamiseen yllättämään maalivahdin matalalla vedolla ja kun seuraavankin LNM pelaajan RL lipui ohi maalin oli vaasalaisten voitto varmistunut. Maalissa hienoja otteita esitti läpi turnauksen Elma Nuutinen.

Hieno turnaus, jossa näimme Pohjois-Suomen tyttöjoukkueiden tasoa ja tutustuimme uusiin joukkueisiin.
Turnauksen jälkeen jatkoimme matkaa mökkeilemään Pyhännälle Iso-Lamujärven rannalle, jossa tyttöjä odotti sauna ja raikas järvivesi. Ilta kului uinnin lisäksi lättyjä paistaen ja yhdessäolon merkeissä. Illalla hiljaisuuden koittaessa mökin vintillä nukkui 12 tyttöä siskonpedissä.
Sunnuntaina shoppailut ja lounas kotimatkalla Ylivieskassa ja reissu oli paketissa. Näin saimme olla taas tukijoukkojen kanssa yhteisiä muistoja luomassa.