Runkosarja päättyy Joensuussa

Viime viikonlopun Nurmo-tappio tiesi, että miesten joukkueen kotietu ei ole enää omissa käsissä sarjan päätöskamppailussa Joensuussa Josbaa vastaan. Voitolla on edelleen mahdollisuus jopa runkosarjan kolmanneksi, mutta se tarkoittaisi, ettei Loviisan Tor ja Nurmon Jymy saa saada omista otteluistaan pistettä enempää. Jymy kohtaa päätöskamppailussa Tikkurilan Tiikerit kotikentällään ja Tor O2-Jyväskylän myöskin kotonaan.

Sekä Tiikerit, että O2 pelaavat vielä sarjapaikkansa puolesta ja pyrkivät välttämään karsintaottelut. Josba puolestaan kaipaa pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikan. Sarjan päätöskierroksella onkin panosta lähes joka paikkakunnalla.

Päätöskierroksen ottelut ja sarjataulukko:

Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden sarjataulukossa ratkaisee koko sarjan maalisuhde. Runkosarjan päätteeksi sijat 1-3 pääsevät valitsemaan puolivälierävastustajan sijoille 5-8 sijoittuneista.

Kuuden ottelun tappioputkeen ajautunut Josba on ollut yksi kauden mielenkiintoisimmista joukkueista tuloksien valossa. Joukkueen edellinen voitto varsinaisella peliajalla irtosi joulukuun 2.päivä, mutta vuodenvaihteessa joensuulaiset napsivat peräti neljä perättäistä voittoa jatkoajalla. Tappioputkessaankin joukkue on onnistunut napsimaan pisteitä varsinaisen peliajan tasatilanteista.

Josba onkin päätynyt varsinaisella peliajalla tasatilanteeseen peräti yhdeksän kertaa. Noista yhdeksästä kerrasta joukkue on voittanut kuusi kertaa jatkoajalla, hävinnyt kahdesti rangaistuslaukauksilla ja kerran jatkoajalla. Kuvaavaa on, että lauantainkin ottelussa Josballe riittäisi jälleen yksi piste varmistamaan pudotuspelipaikan ennen sipoolaista ÅIFia.

Vaasa ja Josba kohtasivat edellisen kerran lokakuun alussa. Tuolloin vaasalaiset nappasivat pisteet maalein 6-2. Kolme maaleistaan oranssipaidat tekivät ylivoimalla tai heti ylivoiman jälkeen ja yhden tyhjään maaliin. Ottelu olikin varsin tarkkaa pelaamista eikä maalipaikoilla juhlittu. Samanlaista ottelua odottaa vaasalaisten päävalmentaja Jani Lipsanen myös lauantailta.

”Josba on pelannut ainakin tähän asti Divarin valtavirrasta poiketen puolustuksen ja karvauksen vahvan miesmerkin kautta. Se luo omanlaisensa haasteet aina vastustajalle. Varmasti ne isoimmat mahdollisuudet iskeä ovat riistojen jälkeen ennen kuin joukkue ehtii organisoitumaan.”

”Tietysti on vähän joukkueen kanssa mietitty, että millä tavalla saadaan sitä hallinnan tunnetta pallon kanssa myös niihin organisoituihin hetkiin. Ei olla kuitenkaan liikaa lyöty paukkuja Josban tarkkailuun, koska todennäköiseltä ei näytä, että kohdattaisiin heti pudotuspelien avauskierroksella”, Lipsanen paljastaa.

Tämä viikko onkin käytetty vaasalaisleirissä oikeanlaisen pudotuspelitunnelman luomiseen.

”Nurmo-pelissä jäätiin vähän telineisiin. Nyt yritetään ponkaista tunnetasollakin vauhtiin kohti pitkää kevättä”, Lipsanen päättää.