”Sarjataulukkoa ja historiaa ei derbyssä kannata tuijottaa”

SB Vaasan ja Blue Foxin alkukaudet Divarissa ovat edenneet varsin erilaisissa tunnelmissa. Siinä missä Foxit ei ole saanut palkintoa hyvillekään otteluilla, on SB Vaasa pystynyt kääntämään tulivoimansa ansiosta otteluita vähän heikommallakin pelillä. Suurin ero joukkueiden välillä onkin ollut viimeistelyssä. Foxit on tehnyt sarjassa vähiten maaleja, kun taas SB Vaasa painaa lähes historiallisen kovassa maalitahdissa.

”Ei näissä derbyissä kannata paljoa sarjataulukkoja tuijotella, niin kuin ei kyllä yhdessäkään ottelussa. Kyllä meidän jengissä jokainen varmasti tiedostaa, että olemme ulkopuolisen silmin ennakkosuosikkeja ja varmasti lähes kaikki valmentajat myyvät joukkueelleen altavastaajan asemaa meitä vastaan. Meidän on pidettävä huoli, että olemme joka ilta sen ennakkosuosikin viitan arvoisia”, SB Vaasan luotsi Jani Lipsanen näkee.

Edellisinä vuosina Blue Fox on ollut paikallisotteluissa niskanpäällä. Kaudesta 2012-2013 lähtien joukkueet ovat kohdanneet runkosarja- ja pudotuspeliottelut laskettuna 12 kertaa, joista Foxit on voittanut seitsemän, kerran on pelattu tasan ja SB Vaasa on napannut neljä voittoa.

Tilastot: salibandy.fi

Huomioitavaa on, että Foxit on peräti neljän ottelun voittoputkessa.

”Yhtä paljon kannattaa tuijottaa historiaa kuin sarjataulukkoa”, Lipsanen tyytyy toteamaan.

Kuva: Juhani Järvenpää

Joukkueiden välillä on vuosien saatossa totuttu näkemään reilusti pelaajaliikennettä. Tällä hetkellä kokoonpanoista löytyy peräti 12 pelaajaa, jotka ovat edustaneet molempia joukkueita jollain sarjatasolla. Viimeisimmät siirrot nähtiin kesällä, kun Tero Saaristo palasi takaisin Vaasaan ja toiseen suuntaan lähtivät Sami Saari, Pekka Kontturi ja Jere Koskela.

”Eiköhän sitä ihan mielenkiintoiset tanssit saada aikaan”, Lipsanen virnistää.