SB Vaasa kerää varoja syövän vastaiseen taisteluun muisto-ottelullaan

Lauantaina 10.2 klo 16 Botniahallilla pelataan SB Vaasan osalta runkosarjan viimeinen kotiottelu jyväskyläläistä O2 vastaan. Ottelu kantaa nimeä Lassen matsi ja tehdään hyväntekeväisyystarkoituksessa. SB Vaasa toteuttaa tapahtuman yhdessä Mummon perunapakasteiden ja Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen kanssa. Otteluun on kaikilla vapaa pääsy. Ottelussa on vapaaehtoinen pääsymaksu, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen kautta Vaasan keskussairaalan PET-kuvantamislaitteen hankintaan. Lahjoitus on osa Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen #PETforBotnia –kampanjaa.

Lasse Mäkinen oli Jyväskylästä Vaasaan opiskelemaan muuttanut nuori mies, joka menehtyi syksyllä 2011 26-vuotiaana taisteltuaan 15 kuukautta syöpää vastaan. Lasse ehti lyhyestä Vaasassa oloajastaan huolimatta tehdä lähtemättömän vaikutuksen ympärillään oleviin ihmisiin. Lasse tuli hyvin toimeen kaikkien kanssa ja hän tuli tunnetuksi ihmisenä, joka asetti aina muut itsensä edelle. Lasse oli SC Blues-seuran kasvatti. Hän pelasi salibandya myös Woodcuttersin paidassa, joka myöhemmin fuusioitui SB Vaasan kanssa. SB Vaasan kauden viimeisessä kotiottelussa on jo vuosia jaettu Lasse Mäkisen nimeä kantava muistopalkinto SB Vaasan pelaajalle, joka on kauden aikana osoittanut hyvää henkeä toisia kohtaan, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

PET-kuvantamislaite parantaisi oleellisesti syövän hoidon mahdollisuuksia ja nopeuttaa syövän sekä sen etäpesäkkeiden varhaista toteamista koko Pohjanmaalla. Laitteen onkin määrä palvella Vaasan sairaanhoitopiirin lisäksi syövänhoidossa myös Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirejä. Samalla PET-laite vahvistaisi onkologiaa ja koko erikoissairaanhoitoa Vaasassa.

10.2 pelattava ottelu osuu hyvin yksiin kahden tärkeän asian kanssa. 4.2 helmikuuta vietetään maailman syöpä-päivää ja 14.2 ystävänpäivää. En itse saanut kunniaa tuntea Lassea, mutta kaiken kuulemani perusteella Lasse oli ympärillään oleville todellinen ystävä. Varmasti lähes jokaisen ystävä- /perhepiirissä on joku, joka on joutunut syövän kohtaamaan. On mahtava asia, että voimme seurana ja yhteisönä olla mukana tukemassa syövän vastaista työtä, toteaa SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino.

Linkki ottelun Facebook-tapahtumaan.