SB Vaasa laajentaa toimintaansa Laihialle

SB Vaasa perustaa eskarilaisille ja ekaluokkalaisille suunnatun joukkueen Laihialle. Joukkue koostuu 2012 ja 2013 syntyneistä lapsista ja tässä alkuvaiheessa sinne ovat tervetulleita sekä tytöt, että pojat.

Joukkue osallistuu SB Vaasan junnuliigaan omana Laihian joukkueenaan. Tällä uudet innokkaat säbäilijät saadaan heti pelitoiminnan piiriin, joka on kuitenkin aina se suola kaikessa tekemisessä.

Meillä SB Vaasassa pystymme tarjoamaan erittäin laadukasta valmennusta ja sopivia haasteita. Pelaajan kasvaessa joukkue löytyy aina oman ikäisistä, joka on sosiaalisesti tärkeää. Lisäksi meillä voi tosissaan tavoitella menestystä salibandyn parissa kun sen aika koittaa. Eetu Annila toimikoon hyvänä esimerkkinä. Eetu pelasi meidän junnuissa niin C-poikien SM-sarjaa kuin B-poikien divariakin. Lisäksi Eetu oli meidän aamuvalmennusryhmässä useamman vuoden. Tällä kaudella Eetu tekee debyyttinsä meidän edustusjoukkueessa. Ennen Eetua Kari-Matti Viinamäki piti Laihian lippua korkealla vuosikaudet miesten divarijoukkueessa.

Laihia on meidän levittäytymiselle luonnollinen suunta, sillä etäisyys on melko lyhyt ja siitäkin suuri osa on moottoritietä, joten Laihialta harjoituksiin ei kestä juuri kauempaa kuin Gerbystäkään töiden jälkeen, SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino toteaa.

Olemme jo usean vuoden miettineet levittäytymistä lähialueille ja kun vuosi sitten palkkasimme junioripäälliköksemme Jukka Peltosen, niin tämä levittäytyminen alkoi mahdollistumaan. Peltonen on näissä hommissa rautainen ammattilainen ja saanut erittäin positiivisen vastaanoton meidän pikkujunioreissa täällä Vaasassa. Peltonen tulee käynnistämään toiminnan Laihialla heti syyskuun alussa.

Tottakai tavoitteemme on saada paikallisia ihmisiä innostumaan salibandystä ja valmentamisesta. Näille innostuneille pystymme tarjoamaan koulutuksen ja perehdytyksen heti tähän ikävaiheeseen ja mikäli innostusta ja kiinnostusta riittää, niin ajan kanssa kouluttautua voi niin pitkälle kuin oma into riittää.

Halusimme aloittaa nimenomaan näistä junnuliiga-ikäluokista, sillä junnuliiga on ollut meillä erinomainen alusta innostua salibandystä. Junnuliigassa alkaa neljäs toimintavuosi ja jokainen vuosi on ollut edellistä menestyksekkäämpi jos toimintaa mitataan osallistujien määrässä. Emme toki sulje Junnuliigaamme muiltakaan lähialueen seuroilta tai salibandytoimintaa järjestäviltä tahoilta. Jos sinulla on joukkue 2012-2013 pojissa tai tytöissä ja haluat heille säännöllistä pelitoimintaa, niin olkaa ihmeessä yhteydessä ja katsotaan mitä voimme tehdä asian eteen, Jukka Leino päättää.

Laihian joukkueen harjoitukset ovat perjantaisin 6.9 alkaen klo 18:30-19:30 Laihian monitoimitalolla ja siihen voit ilmoittautua tästä.