SB Vaasa luopuu naisten 1-divisioonapaikasta

SB Vaasan naisten edustusjoukkue ei pelaa tulevalla kaudella naisten 1-divisioonassa.

Naisten Divari-paikan suhteen oli kysymysmerkkejä ja haasteita ilmoilla jo keväällä. Pelaajisto vaihtui hurjasti ja koko taustaryhmä niin ikään. Joukkue kuitenkin ilmoitettiin sarjaan ja tarkoitus oli rakentaa lähtökohdat kauteen oikeanlaisiksi. Kesän aikana tilanne ei muuttunut riittävästi. Kokoonpano ei merkittävästi leventynyt, eivätkä taloudelliset resurssit eivät olleet riittävät, mikä yhdessä tarkoitti urheilullisten valmiuksien olevan haasteellisia näin kovaan sarjaan.

– Meillä oli kesän ajan pelaajaliikenne lähinnä poispäin. Elokuun puolessa välissä olimme tilanteessa, jossa meillä ei ollut yhtään edellisen kauden aikuista mukana. Omien pelaajien määrä oli alle kymmenen ja näistä suurin osa B-juniori-ikäisiä. Kooveen kanssa oli yhteistyö viritteillä, mutta emme me voi koko omaa toimintaamme laskea toisen seuran pelaajien varaan. Naisten 1-divisioona vaatii resursseja niin talouteen kuin urheilulliseenkin puoleen. Meidän laskelmien mukaan urheilullinen puoli olisi voinut onnistua, mutta taloudellinen ei mitenkään. Linjaa SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino syitä päätöksen taustalta.

Tilanne on totta kai harmillinen, mutta se ei tarkoita sitä, että SB Vaasan nais- ja tyttöpuolen tilanne oleellisesti muuttuisi. Tyttöjoukkueita on aina C-junioreihin saakka ja aikuisten tasolla seuralla on kaksi joukkuetta, jotka tarjoavat mahdollisuuden pelata aikuisten pelejä. Jatkumoa tyttöpuolella pienimmistä ikäluokista aina aikuisiin saakka on tarkoitus vahvistaa entisestään.

– Meidän tyttöpuoli on vasta joitakin vuosia ollut aktiivinen ja silti se on ehtinyt kasvaa jo erittäin kattavaksi. Meillä on ollut todella innokkaita ihmisiä kehittämässä tyttösalibandya Vaasassa ja siitä heille kuuluu suuri kiitos. Tyttösalibandyn tilanteesta olemme puhuneet tyttöpuolen toimijoidemme kanssa ja olemme tulleet yhdessä siihen tulokseen, että nyt pitää tehdä töitä sen eteen, että saamme massaa kasvatettua. Sarjapaikasta luopuminen ei siis missään nimessä tarkoita sitä, että tyttöpuolen toiminta olisi loppumassa tai sitä ei enää kehitettäisi. Päinvastoin, tämä tilanne on osoittanut sen, että tarvitsemme laajemman pohjan, jos meinaamme operoida säännöllisesti valtakunnan tasolla naisissa, Leino jatkaa.