SB Vaasa merkittävään yhteistyöhön XXL:n ja Fat Pipen kanssa

SB Vaasa ja XXL ovat sopineet merkittävästä yhteistyöstä monivuotisella sopimuksella. Yhteistyön myötä kaikki SB Vaasan varusteisiin liittyvä seura- ja joukkueasiointi siirtyy XXL:ään.  Sopimuksen myötä SB Vaasan pitkäaikainen yhteistyö Intersportin kanssa päättyy tähän kauteen.

SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino, mikä saa SB Vaasan vaihtamaan pitkäaikaisen yhteistyönsä Intersportin kanssa XXL:ään, jolla ei ole mainittavaa kokemusta seurakaupasta?

Teetimme koko jäsenistöllemme syksyllä kyselyn, jossa tiedusteltiin mieluisinta liikettä asioida välinehankinnoissa. XXL pärjäsi tässä kyselyssä erinomaisesti. Sieltä nousi eritoten esille XXL:n valikoiman valtava laajuus, liikkeen sijainti helppojen kulkuyhteyksien varrella sekä Kivihaan alueen yleinen kiinnostavuus kauppapaikkana, lisäksi parkkipaikkojen saatavuus nousi yksittäisenä usealta taholta esiin. Myös meidän toimihenkilöiltä tuli viestiä, että tahtoa löytyisi kokeilla myös toista toimittajaa, kun ilman kokeilua ei oikein voida tietää liikkeiden välisistä eroista.

Itse neuvottelut XXL:n kanssa olivat mielenkiintoiset ja niistä huokui alusta asti heidän selkeä halunsa tulla mukaan seurakauppaan. Siellä oli ajateltu aika pitkälle niitä asioita, jotka usein nousevat haasteiksi näissä asioissa. Tällaisia ovat mm. yksittäisten joukkuetuotteiden tilaukset, saatavuus läpi vuoden, toimitusajat, tilaamisen yksinkertaisuus ja selkeys myös jäsentasolla. Oli siellä paljon muutakin, mutta nämä oli helppo nostaa esiin, sillä näistä riittää aina puhetta seuratasolla. Ei minulla kyllä ole mitään pahaa sanottavaa Intersportistakaan. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut hyvää ja kiitos etenkin Uuron Markolle ja Karppisen Tonille siitä. Nyt päätimme kuitenkin kokeilla toista vaihtoehtoa.

XXL:n teams sales manager Aki Kelontekemä, olette uusi toimija seurakaupassa ja SB Vaasa teidän ensimmäisiä seura-asiakkaita, minkälaiset odotukset yhteistyölle ja seurakaupalle on asetettu XXL:n puolella?

Tiivistetysti, odotukset meillä ovat korkealla. Seurakauppa konseptina on meille uusi ja oli iso asia saada SB Vaasa kumppaniksemme. Sekä SB Vaasa, että XXL ovat saavuttaneet hyvän jalansijan paikallisesti ja meille oli tärkeää saada alueellisesti vahva kumppani mukaan. Saamme yhteistyöstä hyvää tietoa myös konseptimme kehittämistä varten ja uskomme molempien pystyvän omalla panoksellaan vahvistamaan niin omaa, kuin myös toisen jalansijaa juuri Vaasassa.

Miten SB Vaasan toiminnassa mukana oleva pelaaja tai perheenjäsen tulee huomaamaan uuden yhteistyön?

Haluamme tehdä ostamisen helpoksi ja sitä varten meillä on kehitetty erillinen seurakanava, josta tuotteita voi tilata suoraan omalta puhelimelta. Lisäksi meillä on kivijalkaliikkeessä extra laaja valikoima tuotteita, niin salibandy kuin muitakin urheiluun ja vapaa-aikaan liittyviä. Tulemme räätälöimään SB Vaasan jäsenistölle useita kampanjoita vuodessa, joissa huomioidaan myös muu kuin salibandy, Kelontekemä kertoo.

XXL tunnetaan jatkuvasta ja erottuvasta mainonnastaan. SB Vaasalle on varmasti hyötyä olla mukana tällaisen ison toimijan kelkassa ja päästä hyötymään heidän markkinointikoneistostaan. XXL:n avulla saamme omaa brändiämme vietyä eteenpäin ja XXL taas vahvistaa omaansa hoitamalla asiat meidän kanssa mallikkaasti ja näkymällä vahvasti toiminnassamme, Leino pohtii näkyvyysasioita.

SB Vaasa on ollut viimeiset neljä vuotta Fat Pipe seura, Fat Pipeä ei kuitenkaan ole nähty XXL:n valikoimissa. Tarkoittaako yhteistyö XXL:n kanssa Fat Pipe yhteistyön loppua Jukka Leino?

Ei tarkoita. Itse asiassa olemme juuri sopineet Fat Pipen kanssa kolmen vuoden jatkosta. On totta, että aiemmin Fat Pipe ei ole XXL:n valikoimiin kuulunut, mutta nyt saimme siihen muutoksen ja oli ilo olla auttamassa näitä kahta toimijaa löytämään toisensa. Siinä tuli melkein Amor-mainen olo. Toisaalta kyseessä oli sen verran vastaanottavaiset tahot, että eihän siinä tarvinnut kuin laittaa oikea biisi soimaan ja astua pari askelta taaksepäin. Sen jälkeen yhteinen kemia löytyi nopeasti Leino naurahtaa.

Halusimme ehdottomasti jatkaa yhteistyötä Fat Pipen kanssa. Siihen oli selkeä tahto seuratoimijoilla läpi linjan. Kävimme keskusteluja myös muiden toimittajien kanssa, mutta kyllä Fat Pipe oli lopulta aika helppo valinta. Fat Pipe on kuluneen neljän vuoden aikana ollut erinomainen kumppani meille. He muun muassa huomioivat meidän värimaailman ja ottivat sen mukaan mallistoonsa. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys näissä asioissa. Lisäksi kommunikointi heidän kanssaan on ollut alusta alkaen saumatonta ja yhteistyö esimerkiksi seurapäivien ja erilaisten tempausten osalta on ollut erittäin sujuvaa. Eikä parane unohtaa laadukkaita tuotteita. Reklamaation määrä esimerkiksi seuratekstiileissä on ollut poikkeuksellisen vähäistä, ainakin mitä omaan kokemukseeni tulee. Mielenkiinnolla odotan, mihin meidän yhteistyö kehittyy seuraavien kolmen vuoden aikana, Leino päättää.