SB Vaasa nousi Suomen 13. suurimmaksi salibandyseuraksi

Salibandyliitto on julkaissut perinteisen lisenssilistauksensa, jossa liiton alaiset seurat laitetaan suuruusjärjestykseen. Salibandyliittoon kuuluu 803 jäsenseuraa. SB Vaasa on 636 lisenssipelaajallaan Suomen 13. suurin salibandyseura. Vuosi sitten SB Vaasa oli listauksen 15. 621 lisenssipelaajallaan.

15 henkilön kasvu edellisvuodesta on mielestäni ihan mukiinmenevä saavutus, tuumii seuran toiminnanjohtaja Jukka Leino. Vuoden takaiseen verrattuna meiltä on B-tyttöjen joukkue siirtynyt pelaamaan Kotkien alle. Miesten 2-divisioonassa pelanneiden Paappojen sarjapaikka lainattiin Challengers -93:lle, jotta pelaajilla on mahdollisuus sarjamääräysten puitteissa pelata keväällä play off -pelejä. Vielä kun naisten edustusjoukkuetoiminnasta piti luopua, niin pelaajamäärän kasvusta pitää olla tyytyväinen, kun kolme joukkueellista pelaajia on kuitenkin nyt muiden seurojen kirjoilla, Leino summaa.

Meillä on päättyneen vuoden aikana tapahtunut asioita joista voi olla erityisen iloinen, mutta myös asioita joista pitää ottaa oppia tulevaisuutta silmällä pitäen, Leino pohtii. Juuri eilen juttelin 2010-syntyneiden poikien valmentajan, Eeva Holopaisen kanssa siitä, kuinka heitä oli kolme vuotta sitten kuusi pelaajaa ja nyt joukkueen vahvuus on 46 poikaa. 2010 on valtakunnan tasollakin poikkeuksellisen suuri ikäluokka viime vuosiin suhteutettuna ja yleensä koulun aloittaminen nostaa joukkueen pelaajamäärää selkeästi. Tässä ikäluokassa pelaajamäärän kasvu on ollut kuitenkin poikkeuksellisen suurta, mikä on aivan mahtavaa.

Yksi suuri ilon aihe on myös ollut meidän B2-poikien joukkue. Liian usein ei tule tilannetta, jossa 15-17 -vuotiaita, jo kertaalleen lopettaneita pelaajia saadaan takaisin lajin pariin, mutta meillä on tästä iloinen poikkeus. Pitää nostaa isosti hattua meidän kahdelle kokeneelle huippukoutsille Mika Korvelle ja Jukka Hämäläiselle, jotka ovat saaneet uuden kipinän sytytettyä poikiin. Siellä on menty hyvässä hengessä ja pelaajat ovat saaneet itse vaikuttaa sisältöön. Se on näkynyt joukkueen vahvuudessa, sillä lisää pelaajia on tullut pitkin kautta ja pelaajamäärä joukkueessa on nyt jo yli 20.

Meillä on isossa kuvassa moni asia aika hyvin. Tuossa kun vertailin joukkueiden pelaajamääriä tältä ja viime kaudelta, niin oli ilo huomata, että meillä on lähes kaikissa juniorijoukkueissa pelaajamäärä joko kasvanut tai pysynyt ennallaan. Yhdessäkään joukkueessa ei ole pelaajamäärässä tapahtunut suurta pudotusta. Nämä kielivät mielestäni siitä, että joukkueissa tehdään hyvää työtä ja siitä pitää antaa kiitosta sinne, jotka sen työn tekevät, eli joukkueiden toimihenkilöille.

B-tyttöjen siirtyminen pois seurasta tietysti harmittaa, mutta se on pakottanut myös tarkastelemaan meidän toimintatapoja. Siellä oli kaipaus vähän samantyyliselle, pelaajalähtöiselle toiminnalle, mitä meidän B2-poikien joukkue edustaa ja sellaista emme ymmärtäneet/osanneet siinä hetkessä tarjota. Tytöt saivat mahdollisuuden tähän Kotkissa ja hienointa tässä koko kuviossa on se, että tytöt eivät lopettaneet vaan jatkoivat hyvän harrastuksen parissa. Kotkien B-tytöissä pelaa nyt myös jo kertaalleen lopettaneita pelaajia, mikä sekin on aivan mahtava juttu. Lisäksi muutama Kotkien kirjoilla oleva tyttö, pelaa rinnakkaisedustuksella meidän naisissa.

Tyttöpuolella meillä on joukkuekoot sellaisia, että kasvunvaraa niissä vielä olisi. Meidän pitää yhdessä pohtia niitä keinoja, joilla tyttöjä saadaan lisää lajin pariin. Onneksi meillä on valtavan paljon innokkaita toimihenkilöitä, jotka laittavat itsensä joka ilta likoon hyvän asian puolesta ja ovat valmiita kehittämään toimintaa. Noin yleisesti, meillä ei ole mitään pakottavaa tarvetta kasvaa. SB Vaasa on kasvanut viiden viime vuoden aikana räjähdysmäisesti ja nyt kun jäsenmäärä alkaa vakiintumaan, on hyvä satsata toiminnan laadun kasvattamiseen joka tasolla. Valmentajien koulutusta pitää lisätä, jotta saadaan entistä laadukkaampaa päivittäistoimintaa. Olosuhteiden parissa riittää työnsarkaa ja kaikissa seura- ja joukkuetoiminnan tukitoimissa riittää aina parantamisen varaa, Leino päättää.

Salibandyliiton tiedotteen lisenssivertailusta löydät tästä.

Kerhoryhmät ovat juuri aloittaneet kevätkauden toimintansa. Poikien salibandykoulu on tarkoitettu 2012-2013 syntyneille pojille ja sinne voit ilmoittautua tästä. Tyttöjen salibandykoulu on tarkoitettu 2011-2012 syntyneille tytöille ja siihen voit ilmoittautua tästä. Perhesählyssä 2013-2015 syntyneet tytöt ja pojat pelailevat yhdessä vanhempansa kanssa, siihen voi ilmoittautua tästä.  Tyttöjunioreissa tilaa on 2003-2010 syntyneille tytöille ja pojissa 1997-2011 syntyneille. Niihin voit ilmoittautua tästä.