SB Vaasa tekee säästötoimia korona-viruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi

SB Vaasan hallitus on kokouksessaan 30.3 päättänyt talouden sopeuttamistoimista. Sopeuttamistoimina SB Vaasa lomauttaa osa-aikaisen pelaamisen kehittäjän 5.4.2020 alkaen enintään 90 päiväksi. Toiminnanjohtaja lomautetaan osa-aikaisesti 1.5-30.6.2020. Molempien lomautus tullaan päättämään aiemmin, mikäli koronatilanne sallii toiminnan jatkamisen normaalisti.

Korona on sulkenut kaiken joukkuetoiminnan seurasta ja vaikka osa joukkueista omatoimisesti harjoitteleekin, ei tällä hetkellä ole näkyvissä toiminnan täysimääräistä jatkamista, joten tulopuoli on tällä hetkellä seurassa lähellä nollaa. Lomauttamiset ovat tietysti aina erittäin harmillisia, mutta tilanne on poikkeuksellinen, hallituksen puheenjohtaja Antti Stig linjaa.

SB Vaasan toiminnanjohtajana toimiva Jukka Leino hoitaa seuran tilinpäätösasioita ja taloushallintoa normaalisti myös lomautuksensa aikana sekä jatkaa seuran yhteyshenkilönä, eli hänet tavoittaa jatkossakin puhelimitse ja/tai sähköpostilla. ”Tilanne on aika erityinen ja se vaatii erityisiä toimia. Meillä on iso seura käsissä, jolla on tiettyjä velvoitteita vuoden jokaisena aikana, oli sitten koronaa tai ei. Esimerkiksi aamuharjoitukset pitää ohjata, etänä kylläkin koulujen loppuun saakka. Ne ja muut vaadittavat hommat hoidetaan jatkossakin, jos vain terveenä pysytään. Minulle saa ihan normaalisti soittaa tai laittaa viestiä, jos joku asia painaa mieltä. SB Vaasa on enemmän kuin yksittäiset ihmiset siinä ja sen turvaamiseksi haluamme tehdä tiettyjä toimia, jotta se on niin myös tulevaisuudessa. Puhalletaan kaikki yhteen hiileen ja tehdään asioita täälläkin hetki talkoilla, niin saadaan tämä upea oranssi yhteisö säilytettyä”, Leino kertoo.