SB Vaasalle ensimmäinen täplä historiallisella voitolla

SB Welhot ja SB Vaasa pelasivat keskiviikkoiltana ensimmäisen puolivälieräkamppailun Kuopiohallilla. Oranssit nappasivat tärkeän ensimmäisen täplän matkaansa maalin voitolla.
SB Welhot-SB Vaasa 5-6 (3-1, 0-2, 2-3)

Ottelun kulku?

Welhot sai otteluun mainion alun, kun Pauno Kajoksinen räppäsi maalin kulmalta pallon sisään jo 44 sekunnin pelin jälkeen. Kotijoukkue ottikin tästä koko erän komentoonsa ja dominoi pallollisena peliä. Rasmus Nyströmin 1-1 -tasoituksesta huolimatta Welhot osui vielä kahteen otteeseen ja erätauolle lähdettiin lukemissa 3-1.

Toisen erän alussa ensin Pekka Kontturi sai harhasyötön jälkeen hyvän ”työntöpaikan” keskustasta, eikä erehtynyt. Sen jälkeen Henry Backman sivalsi vaasalaiset tasoihin etukulmasta. Erän loppu mentiin maaleitta ja Oranssit veivät 20 minuuttisen nimiinsä energisellä ja fyysisellä pelaamisellaan.

Kolmannessa erässä käytiin johtoasemassa vuorotellen, kun ensin Mikko Niiva vei Welhot 4-3 johtoon ja sen jälkeen Rasmus Nyströmin ja Olli Puputin maaleilla vieraat nousivat rinnalle ja ohi. Olli Taskinen tasoitti ylivoimalla vapaalyönnin jälkeen kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria, mutta jo seuraavassa vaihdossa Kim Sandin kaukolaukaus löysi tiensä Welhot-maalin perukoille. Welhot ei onnistunut ilman maalivahtia tasoitusta saamaan ja näin SB Vaasan historian ensimmäinen voitto Divarin pudotuspeleissä näki päivänvalon. Puolivälieräsarjasta jatkoon pääsyyn vaaditaan kaksi voittoa.

Kulminaatiopiste?
Kim Sandin salamamaali heti tasoituksen jälkeen oli tänään voiton avain, vaikka läpi pelin vaasalaisten maalivahtipeli ja viimeistely olivat Welhoja piirun verran paremmalla tasolla.

Oranssit onnistujat:
Rasmus Nyström osui kahdesti ja Henry Backman tehoin 1+1. Topias Laitala napsi maalilla mainiosti 24 palloa kiinni.

Ottelutilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sb-welhot-sb-vaasa/29391/1962?id=3063&name=SB%20Vaasa

Miten jatketaan?
Ottelusarja jatkuu tänään torstaina kello 18:30 Botniahallilla. Lähteekö suurin nousijasuosikki kesälomille vai jatkuuko sarja maanantaina Kuopiossa? Tuuhan paikalle kannustamaan Oranssit voittoon!

Maalikooste:
https://www.youtube.com/watch?v=S9oUvU-HCk8

Lehdistötilaisuus:
https://www.youtube.com/watch?v=i9FAlCSjxcY