SB Vaasalle tulivoimaa etelästä

M-teamissä miesten Divaria ja P21-sarjoja edelliset vuodet pelannut isokokoinen laitahyökkääjä Jesse Kuivamäki siirtyy SB Vaasaan. Rightin puolelta pelaava Kuivamäki on tottunut tekemään pisteitä ja hänestä odotetaankin Vaasassa tulosta tekevää pelaajaa.

Kuivamäen kanssa keskustelut aloitettiin aikaisemmin kesällä, kun varmistui miehen saavan koulupaikan Vaasasta. Etukäteen oli jonkinlainen kuva miehestä ja aika hyvin ne alun perusteella ovat pitäneet kutinsa, tuumaa joukkueen päävalmentaja Jukka Leino. Jesse on ollut nyt muutaman viikon joukkueen mukana ja ihan ensimmäisten harjoitusten perusteella molemmilla oli yhtäläinen tunne siitä, että yhteistyötä halutaan tehdä. Pidän kovasti siitä tavasta jolla Kuivamäki uutena pelaajana tuli joukkueeseen ja miten hän alkoi heti ottaa kentällä ratkaisijan roolia itselleen. Kuivamäki on harjoituksissa pelannut yhdessä Max Westin ja Tomi Luhdan kanssa. Kemiat ovat kohdanneet siinä määrin, että meillä saattaa olla valmis ketju tuossa, Leino myhäilee.

Kuivamäki puolestaan kehui heti alkuun joukkueen tekemisen tasoa ja vakuuttui siitä, mitä me olemme täällä tällä hetkellä tekemässä. Meillä on aika suuri muutosprosessi menossa sen suhteen miten haluamme pelata ja mitä meillä pelaaminen vaatii. Varmasti suurin näkyvä muutos tulee olemaan vauhdissa. Salibandy ei ole enää vuosikausiin ollut mikään hölkkälaji ja sitä mekin haluamme ajaa, ettei täällä hölkkäämällä pärjää. Vaikka Kuivamäellä oli armeijan takia aika rikkonainen kausi tuo edellinen, niin hyvin mies pysyi vauhdissa mukana, vaikka välillä taisi palkeista loppua ilma Leino naurahtaa. Kyllähän se näkyy, että kaveri on ollut ikänsä laadukkaissa seuroissa hyvässä valmennuksessa. Kuivamäki on pelannut Tiikereiden, Eräviikinkien ja viimeisimpänä M-Teamin organisaatioissa.

Pelaajarintamalla isoa liikehdintää

SB Vaasan joukkue uudistuu alkavaksi kaudeksi merkittävästi. Leino avaa joukkueen tämän hetkistä tilannetta.

Meillä on uusia pelaajia tulossa kymmenkunta jos kaikki menee kuin Strömsössä. Ensin pitää kuitenkin nähdä pelaajat enemmän kuin kerran, että voidaan sanoa kohtaako yhteiset intressit. Uudet pelaajat saapuvat Vaasaan opiskelemaan ja koska koulut alkoivat vasta eilen, ei meillä ole kaikista uusista tulokkaista vielä kunnon kuvaa minkälaisia pelimiehiä he ovat.

Viime kauden joukkueesta pois jäivät maalivahti Aleksi Jokela, sekä kenttäpelaajat Nico Hagelberg, Ilkka Salonen, Juho Kallio, Mikko Huhtamäki sekä Stan Adamus. Wäinö Laine lähti armeijaan ja on ainakin syyskauden sivussa. Isak Laukkonen puolestaan sai varusmiespalveluksensa suoritettua ja palaa takaisin ruotuun täyspainoisesti. Junioreista mukaan on nostettu Max West, Anton Bystedt, Joni-Petteri Kuoppala ja Perttu Kukkola. Kuoppala veti jo viime kaudella ison kasan pelejä miehissä, mutta nyt nuorukainen keskittyy täysillä miehiin ja pelaa junnuissa sen mitä ehtii. Sama tilanne on muillakin nostetuilla junnuilla. Nuorten poikien harteille ei viitsi hirveästi paineita ladata, mutta hyviä poikia nuo on. Varmasti ottavat isoa roolia miehistä.

Tiedotamme uusista pelaajista sitä mukaan, kun heitä varmistuu. Kannattaa ottaa SB Vaasan kanavat seurantaan. Esimerkiksi Kuivamäestä julkaistaan myöhemmin tänään videohaastattelu, jossa mies avaa ensikokemuksiaan. Haastattelu on katsottavissa SB Vaasan Youtube-kanavalla, SB Vaasan Facebookissa sekä SB Vaasan Instagramissa.