Toiminta viedään seuraavalle tasolle – seuraan ensimmäinen palkattu työntekijä

SB Vaasa jatkoi kasvuaan ja 2013-2014 kauden päätteeksi lisenssipelaajia oli jo 550. Se pisti myös miettimään organisaatiota uudella tavalla, sillä toiminta oli kasvanut jo melko merkittäväksi.

SB Vaasa osallistui Salibandyliiton seurakehitysohjelmaan 2013-2014. Ohjelman seurauksena seura päätti palkata ensimmäisen työntekijänsä. 2014 elokuussa SB Vaasan juniorivalmennuspäällikkönä aloitti Jukka Leino.

Palkkauksen myötä SB Vaasalle avautui ovi Vaasan seudun urheiluakatemiasta (VSUA). SB Vaasa oli jo aiemmin ilmoittanut halukkuutensa päästä mukaan aamuharjoitustoimintaan, mutta se vaatisi seuralta palkatun henkilön, joka pystyisi keskittymään akatemiatoimintaan niin harjoitusten kuin muidenkin tilaisuuksien tasolla. Palkattuaan Leinon SB Vaasa pääsi niin sanotusti kokeiluseuraksi VSUA:n.

Kauden 2015-2016 päätteeksi SB Vaasa nousi lisenssipelaajien määrässä jälleen uudelle tasolle. Seuralla oli 703 lisenssipelaajaa ja se oli noussut Suomen top-10 seuraksi lisenssipelaajien määrällä mitattuna (7.) Saman kauden päätteeksi seuraan palkattiin sen toinen työntekijä, kun Limingasta kotoisin oleva Jani Lipsanen vaihtoi Kuopion Welhot SB Vaasaan. Lipsanen saapui Vaasaan täyttämään viimeiset kuusi kautta edustusjoukkuetta luotsanneen Marko Luoman saappaat uutena päävalmentajana. Samalla Lipsasesta tuli SB Vaasan seuratyöntekijä.