Siniketut etevämpiä ensimmäisessä harjoitusottelussa

SB Vaasan miesten edustusjoukkue koki ensimmäisessä harjoitusottelussaan 5-0 (1-0, 0-0, 4-0) -tappion Blue Foxille.

Kapealla ryhmällä matkassa olleet vaasalaiset saivat jobinpostia jo alkulämmittelyssä ja ensimmäisellä erätauolla.

– Ikkalan Hannun jalka ei kestänyt pelaamista ja jouduttiin menemään kahteen kenttään heti alkuun. Tomi Luhta kun putosi vielä ensimmäisellä erätauolla niin loppupeli vedettiin hieman kierrättäen 11 pelaajalla, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Blue Fox oli matkassa lähestulkoon parhaalla kokoonpanollaan, lukuunottamatta poissa olleita Didrik Lillasta ja Jakob Klingenbergiä. Se antoikin muutaman minuutin tunnustelun jälkeen suurimman osan ajasta korkean prässin ja oranssien pallollinen pelaaminen oli pitkälti kääntöjen varassa.

– Pallo kyllä poltti avauserässä jonkin verran lavassa ja huomasi, että kyseessä oli ensimmäinen peli. Avauserässä loimme omat muutamat paikkamme pitkälti tilanteenvaihtojen kautta, kun taas vastustaja pystyi luomaan omansa pidemmistä hyökkäyksistä, Kittilä sanaili.

Avauserässä Blue Fox onnistui tekemään tarkalla kaukolaukauksella 1-0 -osumansa, mutta toinen 20-minuuttinen pelattiin maalittomana. Siniketut hallitsivat peliä ja vaasalaisten pallollinen pelaaminen takkusi hieman edelleen.

– Toisessa erässä tuli pallollisessa pelissä hieman heikkoja pelitilannevalintoja ja palloja hukattiin vähän liikaa keskialueella. Vastaavasti kahdessa ensimmäisessä erässä voi olla tyytyväinen meidän karvauspelaamiseemme ja etenkin matalaan puolustamiseen. Pystyimme kuitenkin suhteellisen hyvin pitämään Blue Foxin poissa ykkösmaalintekosektoreilta.

Kolmannen erän alkuun Blue Fox teki nopealla hyökkäyksellä 2-0 -osumansa, mutta sen jälkeen vaasalaiset ottivat hienokseltaan hallinnan. Muutama hyvä tontti rakennettiin pidemmilläkin palloralleilla.

Erän puolivälin paikkeilla SB Vaasa sai ylivoiman, jonka aikana saatiin niin ikään pari maukasta tekopaikkaa. Ruuti oli kuitenkin tänään aavistuksen märkää.

Jäähyn jälkeen SB Vaasan etäisyydet karvaamisessa venyivät ja isännät pääsivät enemmän juoksuttamaan vieraita. Viimeisellä viidellä minuutilla kotijoukkue realisoi avautuneen tilan maalipaikkoina ja kaunisteli lukemia vielä kolmen maalin verran.

– Summa summarum; Emme ole käyneet harjoituksissa vielä kaikkia pelin vaiheita läpi ja tänään saimmekin todella tärkeän treenin karvauspelaamisen, sekä paineen purkamisen suhteen. Olisimme voineet iskeä paremmalla viimeistelyllä muutaman maalinkin, mutta olisi toki voinut iskeä vastustajakin muutaman lisää. Ansaittu voitto siis ”Foxeille”, mutta tästä saimme tärkeää materiaalia sen suhteen, mihin asioihin tulee jatkossa kiinnittää harjoituksissa huomiota, Kittilä summasi ja jatkoi:

– Meillä oli tässä ottelussa kokoonpanohaasteita ja pelaajia pelasi vähän oudoilla pelipaikoilla. Siitä huolimatta esitys oli miehekäs ja meidän nuoret sällimme pelasivat tärkeitä minuutteja. Kausi on nyt avattu pelien osalta ja se jo itsessään tuntui joukkueelle tekevän hyvää, että pääsi pelaamaan pitkästä aikaa.

SB Vaasan miesten edustusjoukkue julkaisee uusia sopimuksia ensi viikolla ja joukkue on lopullisesti paperitöidenkin osalta kasassa muutaman seuraavan viikon aikana. Tulevista treenipeleistäkin tulee lisätietoa ensi viikon aikana.

SB Vaasan kentälliset Blue Fox -pelissä:

1.erä:
Hagelberg – Rintamäki – Luhta – Peräsalo – Sand
Jåfs – Ahtilinna – Koivisto – Pukkinen – Olli

2. erä:
Hagelberg – Rintamäki – Jaskari – Peräsalo – Sand
Jåfs – Ahtilinna – Koivisto – Pukkinen – Olli

3. erä:
Hagelberg – Rintamäki – Jaskari – Peräsalo – Sand
Jåfs – Ahtilinna – Laukkonen – Pukkinen – Olli

Maalissa puoliksi pelasivat Mikkonen & Österman