SM-karsinnat osa 2 – Unelmista totta

SB Vaasan C2-poikien ensimmäisen SM-karsintaviikonlopun valtava pettymys oli nopeasti pyyhitty mielistä, kun varmistui tieto toisen karsintaviikonlopun turnauksesta oranssien kotona Botniahallilla. Paikassa, jossa 2003-ikäluokka ei ollut koskaan hävinnyt kilpailullista ottelua. Tuohon tilastoon ei vieläkään tullut tahraa lauantaina 26.8., kun SB Vaasa -03 ampui ilotulitteet taivaalle merkiksi valtakunnallisen SM-sarjapaikan saavuttamisesta.

 

SPV – SB Vaasa 3–6 (0–3, 1–1, 2–2)

Viikon harjoittelusta ei jäänyt käteen muuta kuin iloista tunnelmaa. Jännittynyt joukkue odotti vain ja ainoastaan lauantain alkuvihellystä. Turnauksen avausvastustaja SPV:n tapoihin kuuluu hakea kasvattavia tappioita vuotta vanhempien sarjassa, joten yhteisiä kohtaamisia ei ollut takana kuin yksi viime kevään päätösturnauksesta Tampereelta. Tuolloin oranssit voittivat tennisnumeroin 6–0.

Ottelusta ei tullut helppo. Käsikirjoituksen mukaan hankittu 4–0-johto vaikutti lupaavalta, kunnes kentällä päätettiin toteuttaa pihapeleistä tuttua tasoitusmenetelmää. Toisen erän loppuun asti oransseista oli säännöllisesti vähintään yksi pelaajista jäähyllä.

Yhden miehen ylivoimalla pelatessa Peliveljetkin pääsivät hieman otteluun mukaan ja kirivät kahden maalin päähän. Tämän jälkeen seinäjokiset saivat vielä yrittää rangaistuslaukauksesta, mutta tuloksetta. Tähän epäonnistumiseen pään kylmänä pitäneet oranssit vastasivat parhaalla mahdollisella tavalla katkaisemalla SPV:n selkärangan alivoimamaalilla. Toki peliä jatkettiin lähes loppuun asti SPV viidellä ja vaasalaiset neljällä pelaajalla, mutta se ei voimasuhteita enää muuttanut ja tennisnumerot tällä kertaa 6–3.

 

SB Vaasa – GrIFK 7–3 (2–1, 4–0, 1–2)

Kun SPV:n ylivoimapelin tehottomuus oli jatkunut edelleen Kauniaisista Pohjanmaalle matkustaneen GrIFK:n kanssa, oli Botniahallin päivän päätösottelussa jäljellä GrIFK:n voiton myötä odotettu panos. Voittaja SM-sarjaan, häviäjä aluesarjaan.

GrIFK aloitti ratkaisevan taiston maalinteon, mutta SB Vaasa oli jo edellisenä viikonloppuna tottunut nousemaan takaa ohi. Erätaukoon mennessä oranssit olivatkin jo 2–1-johdossa, josta ei enää luovuttu. Toisen erän ilotulitus maalein 4–0 kahden saman alivoiman aikana tehdyn osuman siivittämänä sinetöi kolmannen erän pelkäksi muodollisuudeksi ja C2-pojat pääsivät itse kokemaan ilon SM-sarjapaikasta, jota oranssi ryhmä oli edeltävänä viikonloppuna joutunut seuraamaan sivusta.

Liigapaikka kaudelle 2017-18 kertoo siitä, että harjoittelussa on tehty oikeita asioita. Kesäharjoittelun rytmittäminen aamupäiviin oli onnistunut ratkaisu, joka auttoi ottamaan viimeisen askeleen aluesarjajoukkueesta SM-sarjajoukkueeksi. Jokainen joukkueen pelaaja on yksilö, mutta liigapaikan mahdollisti pelaajien oma oivallus, että yksilön vahvuudet hyödynnetään parhaiten osana joukkuetta.

 

2003-syntyneiden ikäluokka on vasta kolmas joukkue SB Vaasan historiassa, joka etenee valtakunnalliseen SM-sarjaan. Tiensä SM-sarjaan joukkue selvitti kovinta mahdollista reittiä pitkin voittamalla viisi ottelua kuudesta. Huomionarvoista on sekin, että SB Vaasan ensimmäisen karsintaviikonlopun lohkosta kaikki kolme jatkoon edennyttä joukkuetta nähdään tulevalla kaudella myös liigassa.

Sarjamuutosten myötä C2-pojat on ensimmäinen joukkue seuran historiassa, joka pelaa täysimittaisia liigapelejä Vaasassa. Niitä pelejä kannattaa tulla talvella katsomaan.