Suomen Cupin aluefinaali sunnuntaina 9.2

SB Vaasan Cup-juna huipentuu sunnuntaina pelattavaan aluefinaaliin. Sitä ennen pelataan kuitenkin vielä sarjapelikin, kun Oranssit kohtaavat ISB:n perjantaina. Ottelu alkaa klo 19 OP-Arenalla.

SB Vaasan Suomen Cup puolestaan huipentuu sunnuntaina pelattavaan aluefinaaliin, jossa vastaan asettuu Rankat Ankat Oulusta. Ottelu pelataan Oranssien kotikentällä OP-Arenalla klo 17.

Rankat Ankat vaikuttaa puhtaasti tilastoja katsomalla olevan koko lailla samankaltaisessa tilanteessa Oranssien kanssa. Molemmat ovat 2-divisioonajoukkueita ja omassa lohkossaan ennen ottelua sijalla 2. Tilastojen perusteella voisi odottaa vastustajan olevan tarvittaessa erittäin kurinalaisesti puolustava ryhmä, jota vastaan on vaikea tehdä maalia. Omassa sarjassaan joukkue on tehnyt keskimäärin 8 maalia ja päästänyt 5, mutta Suomen Cupissa joukkueen siirtyessä yksittäisiin otteluihin on verkko heilunut omissa ainoastaan 3,5 kertaa. Etenkin joukkueen kolme viimeistä ottelua ovat olleet maalien puolesta tarkkaa asemasotaa. Joukkue tiputti ensin Oransseille erittäin tutun Blue Foxin niukasti 2-1. Sen jälkeen MSM taipui Rankoille Ankoille jatkoajalla 4-3. Lopulta tie nousi pystyyn liigan kärkijoukkue Nokian KrP:tä vastaan, mutta siinäkin tappio tuli erittäin niukasti lukemin 4-3.

Oranssien Cupin taival on ollut hyvin samankaltainen kuin tulevan vastustajansa. Turnausvaiheessa 2 voittoa ja yksi tappio. Sen jälkeen yksi selvä ja kaksi tiukkaa voittoa yksittäisistä otteluista ja lopulta seinä vastaan liigaseuran kyydissä. Sarjassa Oransseilla puolestaan on menossa vaikeampi jakso. Joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, jotka molemmat on olleet kärkiotteluiksi luettavia. Ensin Blue Fox teki Oranssit aseettomiksi selvällä 8-3 voitolla. Heti seuraavana viikonloppuna SB Paapat nujersi Oranssit niin ikään selvillä 8-4 lukemilla. Molemmat ottelut pelattiin vieläpä Oranssien kotikentällä OP-Arenalla, joten pienestä kurimuksesta voitaneen hyvällä omalla tunnolla puhua. Molemmissa hävityissä otteluissa vastustaja on onnistunut nimenomaan puolustamiseen keskittymällä horjuttamaan Oransseja ja mikäli Rankat Ankat jatkaa siitä mihin Cupissa jäivät, tulee Oransseilla olemaan tuskainen iltapuhde tiedossa. Toisaalta jos perjantainen ottelu ISB:tä vastaan sujuu hyvin, saattaa se avata joukkueen peliä jonka seurauksena kaukalossa olisi mahdollista nähdä jälleen se raikasta hyökkäyspelaamista esittävä tuhoisa joukkue.

Joukkueiden Cup-taipaleet ovat edenneet seuraavasti:

SB Vaasa                                                                        Rankat Ankat

Turnausvaihe:
FBC Remix 7-4                                                                VULPN 6-1
ISB 2-3 ja                                                                        SBT Suola 1-5
FBC Remix 6-5                                                                VULPN 4-2

Yksittäiset ottelut:
SB Paapat 5-3                                                                 KoskRi 13-6
SBT Merikoski 6-2                                                         Blue Fox 2-1
ISB 10-0                                                                          MSM 4-3 ja
TPS 2-8                                                                           Nokian KrP 3-4

Joukkueiden parhaat pistemiehet cupissa:
SB Vaasa                                                                        Rankat Ankat

Jesse Lintala 9+2                                                            Anssi Karjula 6+4
Niklas Paul 4+7                                                              Joona Karjula 6+2
Kaius Klemetti 7+3                                                        Taneli Haikara 2+5
Nico Hagelberg 4+5                                                       Kimi Vänttilä 4+2
Kim Sand 4+4                                                                 Jaani Kivioja 3+3

Saarela Palvelut Oy tekee urheilukulttuuriteon

Muuttoihin erikoistunut vaasalainen Saarela Palvelut Oy toimii Suomen Cupin aluefinaalin otteluisäntänä. Otteluisännyys on tällä kertaa hieman tavallisesta poikkeava, sillä Saarela Palvelut tarjoaa kaikille ennen ottelua kahviossa asioiville henkilöille vapaan pääsyn itse otteluun. Ostitpa siis kahvin, leivonnaisen, nakkimukin tai vaikka tripin, saat sillä sisäänpääsyyn oikeuttavan leiman.

Tässä koeponnistetaan mahdollista ensi kauden kumppanuustuotetta. Olen muutamaankin otteeseen miettinyt, miten sellaista tiettyä urheilukulttuuria saisi juurrutettua tänne Vaasaankin. Ehkä hieman kärjistettynä täällä on käytännössä lajissa kuin lajissa katsomossa enemmän tyhjiä penkkejä, kuin käytössä olevia. Tähän haluan osaltani jotain muutosta ja minusta oli mahtavaa, kuinka Saarelat Palveluiden Toni Stig lähti heti tähän mukaan, SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino hehkuttaa. Tässä mallissa kumppaniyritys mahdollistaa ihmisten pääsemisen urheilutapahtumaan käytännössä kahvin hinnalla. Samalla saadaan yksi tärkeä ja perinteinen urheilutapahtumien kohtaamispaikka, seurakahvio nostettua esille. Tämän kaltaisen yhteistyön tavoite on saada katsomon täyttöastetta nostettua merkittävästi ja kun sitten lajina ja pelinä tarjoilemme viihdyttävän ja tunteita nostattavan kokemuksen kerta toisensa perään, niin ehkä saamme osaan kävijöistä tartutettua sellaisen ”urheilu on parasta paikan päällä” asenteen, joka kantaa sitten tulevaisuudessakin, Leino päättää.