Tärkeä kiinnitys hyökkäyspäähän – Olli Puputti jatkaa miesten edustusjoukkueessa

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen hyökkääjä Olli Puputin kanssa.

Puputti on tuttu jo viimeisen kahden kauden ajalta SB Vaasan Divari-joukkueen riveistä. Vaikean viime kauden aikana tehot jäivät 25 ottelussa vaisuiksi, sillä tulisella laukauksella varustettu leftin hyökkääjä teki pisteet 1+6=7.

Edeltävällä kaudella hän takoi kuitenkin 26 otteluun varsin mainiot tehot 17+12=29 ja näin kokonaisuudessaan vuonna 1994 syntyneellä pelurilla on Divarista kasassa 51 pelistä 36 tehopistettä.

Aiemmin urallaan Puputti pelasi A-junioreiden SM-sarjaa Westend Indiansissa, jossa hän teki kahden kauden aikana 36 ottelussa tehot 36+19=55.

Kakkosdivari ei ole Puputille tuntematon sarja sekään, sillä hän tahkosi Divari-karsintoja keväällä 2016 SB Vantaan riveissä. Tuolloin runkosarjakauden aikana 20 ottelussa Puputti takoi 11 maalia ja antoi 10 maalisyöttöä.

Puputti liittyi ryhmään vasta tällä viikolla palattuaan Vaasaan, jossa opiskeluiden parissa vierähtää ainakin vielä tämä vuosi.

– Kesän aikana pidettiin Ollin kanssa hyvä keskusteluyhteys auki koko ajan ja katsottiin parhaaksi, että sovitaan asiat lopullisesti vasta herran palatessa Vaasaan. ”Puppe” tuo meille rutkasti tulivoimaa oikealle laidalle. Tästä sarjasta ei montaa tuon kaliiberin kanttivetoa löydy. Hän tuo myös tärkeää kokemusta kovista peleistä nuoreen ryhmäämme, vaikkei mikään ikäloppu ole itsekään, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi tyytyväisenä.

SB Vaasan edustusjoukkueella on nyt sopimukset 23 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin kanssa. Lisäystä rosteriin saattaa edelleen tulla.

SB Vaasan sopimustilanne 8.9.

Maalivahdit

Samu Mikkonen
Kristian Österman

Puolustajat

Kim Sand
Nico Hagelberg
Juuso Pukkinen
Aleksi Olli
Aleksi Peräsalo
Tomi Vuorinen
Jonathan Jåfs
Joona Koivisto
Justus Jaskari

Hyökkääjät

Kaius Klemetti
Niklas Paul
Olli Puputti
Samuel Oikarainen
Hannu Ikkala
Jesse Ylinen
Riku Korpi
Jaan-Kristian Lehtoranta
Tomi Luhta
Leo Ahtilinna
Markus Rintamäki
Nico Karlström
Leevi Björkman
Isak Laukkonen