Tehokas Nurmo tarrasi kotietuun

Kaiken piti olla hyvin. Miehet terveenä, alla hyvä treeniviikko ja pelikin oli alkanut kulkemaan. Mutta vierasottelusta Nurmon Jymyä vastaan tuli tarpeettoman hankala. Kotijoukkue nappasi pisteet lopulta tylyin 7-2-lukemin.

Ottelu eteni lähes puoliväliin 1-0-lukemissa. Paikkoja oli niukasti, mutta silti maalitili olisi pitänyt aukaista. Sitten toiseen erään selkeä merkkausvirhe tasaviisikoin ja pari halpaa jäähyä, joista Nurmo rokotti tylysti. Alivoima toimi lähes täydellisesti, mutta niin vain se ratkaiseva nukahdus pääsi tulemaan ja yhtäkkiä lukemat olivatkin 4-0, vaikka peli ollut tasainen.

Viimeiseen erään oranssipaidat tiivistivät kahteen kenttään ja kiri alkoi päätöserän puolivälissä, kun nopeaan tahtiin onnistuttiin iskemään kaksi maalia ja lukemiksi 5-2. Maalintekijöinä Joona Kukko ja Kevin Nylund. Siihen se kiri sitten jäikin. Viimeisen erän viimeistely sai hetkittäin koomisia piirteitä, kun edes tyhjistä maaleista ei onnistuttu palloa siirtämään ohi Hasun.

Nurmo vei kauden molemmat kohtaamiset ja molemmissa kohtaamisissa pelin henki oli selvä. Nurmo kävi naputtamassa maalit ja vaasalaiset iskivät päätä puolustusmuuriin tai Hasuun.

Tappion myötä kotietu ei ole nää omissa käsissä. Runkosarjan viides sija on plakkarissa ja päätösottelussa Josbaa vastaan haetaan hyvä esitys ennen kahden viikon päästä alkavia pudotuspelejä. Josba kaipaa vielä pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikan, joten ottelu on paras mahdollinen kenraali.

”Viisikot ovat eläneet ja nyt tarvitaan ehdottomasti pelejä alle niille viisikoille, joilla kaikkien ollessa kunnossa lähdetään pudotuspeleihin”, vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen näkee.