Tero Saaristo palaa kotiin – edustusjoukkueen runko kasassa

SB Vaasa on tehnyt melkoisen läjän pelaajasopimuksia ja joukkueen runko alkaa olla kasassa kautta 2017-18 varten. Merkittävin uusi sopimus on Tero Saariston paluu Vaasaan Blue Foxista.

Kuva: Pasi Roimela

Saaristo on Divarin aktiivipelaajista eniten pisteitä tehnyt pelaaja – 220 Divari-ottelussa on syntynyt huimat 403 tehopistettä. Hurjalla laukauksella varustettu hyökkääjä on tahkonnut 10 kautta Divarissa ja niistä kaksi SB Vaasassa, neljä Woodcuttersissa ja neljä Blue Foxissa.

– Fiilikset ovat hyvät ja odottavat. Neljä kautta meni Uudessakaarlepyyssä ja nyt on kiva tulla kotiin. Tuossa kauden jälkeen tuli heti sellainen olo, että olisi halu pelata taas Vaasassa. Kyllähän tuo reissaaminenkin ottaa aikaa, Saaristo kommentoi tuoretta sopimustaan.
Saaristolla löytyy myös yksi pitkäaikainen tavoite toteutettavaksi.
– Pelaaminen liigassa kotipaikkakunnan joukkueessa on aina ollut jossain määrin yksi tavoite. Henkilökohtaisella tasolla nyt ei sen kummemmin tavotteita ole muuta kuin, että pysyisi terveenä ja saisi pelata pitkään, Saaristo toteaa.
On sanomattakin selvää, että hyökkääjän mukana tulee maalintekovoimaa, mutta sen lisäksi sentterinä Blue Foxissa pelannut Saaristo kokee tuovansa jotain, mitä vuodet Blue Foxissa hänelle opettivat.
– Koen kehittyneeni puolustuspään pelaamisessa paljon, kun pelitapa perustui viimeisen neljän kauden ajan tiiviiseen puolustukseen ja vastaiskupelaamiseen. Uskon, että pystyn tuomaan myös puolustussuuntaan avuja joukkueelle.

Kuva: Ari Honkonen

Backmanille kaksivuotinen sopimus
Saariston lisäksi yksivuotisen sopimuksen seuran kanssa ovat tehneet menneen kauden paras pistemies Kevin Nylund, sekä runkopelaaja Olli Puputti, Valtteri Pajunen, Kim Sand ja Mikael Aromaa. Henry Backmanin kanssa solmittu jatkosopimus on kaksivuotinen.
Entuudestaan SB Vaasalla on voimassaolevat sopimukset Samir Mountassirin, Arttu Turusen, Konsta Kankaan, Arttu Honkosen ja maalivahti Samu Mikkosen kanssa. Näin ollen sopimuspelaajia on tällä haavaa 12 kappaletta, joista kaksi on maalivahteja ja 10 kenttäpelaajia.

SB Vaasan sopimustilanne 20.4.2017 (suluissa sopimuksen kesto)

Maalivahdit:
Mikael Aromaa (2018)
Samu Mikkonen (2018 + optiovuosi)
Puolustajat:
Samir Mountassir (2018)
Konsta Kangas (2019)
Arttu Turunen (2018)
Kim Sand (2018)
Arttu Honkonen (2019)
Valtteri Pajunen (2018)
Hyökkääjät:
Henry Backman (2019)
Olli Puputti (2018)
Kevin Nylund (2018)
Tero Saaristo (2018)