Tiivis puolustuspeli toi voiton Josbasta

Jos oli lauantainen Loviisa-ottelu vauhdikasta päästä päähän peliä, oli SB Vaasa kaivanut pelikirjastaan sunnuntaille maltillisemman sivun. Josbaa vastaan juuri tarkka ja uhrautuva puolustuspeli toivat maukkaan 6-2-voiton.

”Aika hyvin saimme vastustajan pidettyä vaarallisilta sektoreilta pois. Toki ei itsekään päästy lauantain tapaan maalipaikoille, mutta viimeistelyssä oltiin nyt vähän terävämpiä. Siinä auttoi viiden minuutin ylivoiman ansiosta tulleet pari vapauttavaa osumaa Kartsalle (Kari-Matti Viinamäki)”, vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen arvioi.

Viinamäen alkukauden hurja saldo sai hiljaisen lauantain jälkeen jatkoa neljällä osumalla. Neljään otteluun alasarjoissa vietetyn vuoden jälkeen Divariin palannut laituri on nakuttanut 13 kaappia.

”Kun niitä maaleja alkaa Kartsalle tulla, niin näyttäisi tulevan otteluun aina reilummin. Mutta kyllä tämä oli nimenomaan iso joukkueen voitto, sillä nyt saatiin peittoja ja pelattiin omaan päätyynkin hyvällä intensiteetillä. Korkealta karvatessa monesti se aktiivisempi osuus jää siihen, kun mennään riistämään palloa ylhäältä. Nyt oli aivan erilainen tahtotila olla tiiviinä myös omassa päässä”, Lipsanen kiitteli omiaan.

Ensi viikonloppuna huilataan ja seurataan Seinäjoella pelattavia Champions Cupin otteluita. Seuraava sarjaottelu on 15.10. Tuolloin SB Vaasa matkustaa Karhujen vieraaksi otteluun, jossa on panoksena sarjapisteiden lisäksi myös jatkopaikka Suomen cupissa.