Töitä tarjolla – Junioripäälliköksi SB Vaasaan?

SB Vaasaan aukeaa uusi kokopäiväinen työpaikka. Nostamme junioripuolen kehittämisen keskiöön ja tätä varten palkkaamme seuraan junioripäällikön.

Työ vaatii kokemusta lasten ja/tai nuorten valmentamisesta. Haettavan henkilön ei kuitenkaan tarvitse olla mikään kymmenien vuosien kokemuksella varustettu konkari, vaan vähempikin riittää.

– Tärkeämpää on, että henkilö on kiinnostunut itsensä kehittämisestä, omaa opetuksellisen otteen ja on valmis siirtymään joukkuevalmennuksesta taustajoukkojen valmennukseen ja toiminnan yleiseen kehittämiseen, seuran toiminnanjohtaja  Jukka Leino kuvailee uutta toimea.

– Meillä on täällä haastava, mutta palkitseva työ tarjolla. Fakta on se, että lähin saman lajin seura on noin 50 km päässä ja sitä seuraavat jo noin 80 km päässä. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää monessakin asiassa saada kotipesä sellaiseen kuntoon, että olemme riittävän omavaraisia myös korkeammille tasoille. Meidän pitää pystyä tuottamaan omasta takaa sekä määrällisesti, että laadullisesti riittävästi pelaajia, jotta voimme tulevaisuudessa pelata junioreiden valtakunnallisia sarjoja säännöllisesti jokaisessa ikäluokassa ja jotta voimme palata omavaraisena aikuisissa pääsarjatasolle. Se vaatii paljon töitä, mutta helpolla ei kovinkaan usein mitään kovin hyvää tai kestävää saa, Leino taustoittaa tilannetta.

Yksi asia johon olemme yrittäneet kiinnittää erityistä huomiota on työnkuvan riittävän tarkka määrittäminen ja työajan järkevöittäminen ja selkeyttäminen. Tässä on vuosien saatossa joutunut seuraamaan vierestä kuinka urheiluseuroissa työskentelevät ihmiset palavat totaalisesti loppuun ja pahimmassa tapauksessa siinä voi hajota myös perhe ja muutkin sosiaaliset suhteet kärsivät.

– Ihmisten pitäisi ymmärtää, että niitä töitä ei voi aloittaa aamulla kahdeksalta ja jatkaa niitä iltayhdeksään asti, jotta tulee tehtyä aamu- ja päiväsaikaan sovitut työt ja sen päälle seurattua vielä iltaisin junnujen treenit sekä ehkä vielä viikonloppuisin seuraamassa pelejä. Ei kukaan muukaan omia töitään tuolla tavalla tee, miksi urheiluseuroissa pitäisi? Leino kommentoi jatkaen:

– Siinä on toki omat haasteensa, kun useimmat seuratoimijat ovat muissa töissä päivisin, joten illat ja viikonloput ovat luonnollista aikaa heidän hoitaa harrastukseen liittyviä asioita. Seurassa työskentelevät taas tekevät hekin ihan normaalisti päivisin töitä, eikä olisi edes kohtuullista vaatia työntekijää tekemään pelkkää iltavuoroa. Tilannetta ei auta yhtään se, että nämä ovat usein intohimotöitä eikä tunteja aina muisteta laskea. Siksi on hyvä, että joku katsoo sen perään, että ihminen jaksaa ja aikaa jää muullekin elämälle.

Me olemme päätyneet ratkaisuun jossa valittava henkilö tulee tekemään säännöllistä 2-vuorotyötä. Joka toinen viikko aamuvuoroissa tehdään niitä päiväsajan hommia ja joka toinen viikko iltavuoroissa jalkaudutaan joko harjoituksiin tai sitten järjestetään koulutustilaisuuksia, tapaamisia jne. Seuralla on vuodessa joitakin isoja koko seuran tapahtumia viikonloppuisin, näissä tietysti ollaan koko joukon voimin paikalla, mutta pääsääntöisesti viikonloput ovat vapaita.

– Tämän pitäisi auttaa työssä jaksamisessa ja siinä, että perheellisetkin pystyvät antamaan aikaa sille tärkeimmälle, eli perheelle ja voivat myös suunnitella asioitaan vähän pidemmälläkin aikajänteellä, Leino päättää.

Työpaikkailmoitus alla

SB Vaasa on 636 lisenssipelaajallaan Suomen 13. suurin salibandyseura. Olemme vastikään linjanneet juniorityön ja seuran yleisen kehittämisen ykkösprioriteetiksi ja etsimmekin nyt joukkoomme kokoaikaista junioripäällikköä.

Olet oikea henkilö kehittämään meidän junioritoimintaamme, jos sinulla on vahva valmennuksellinen ote, osaat käsitellä eri-ikäisiä lapsia ja heidän taustajoukkojaan, etkä tyydy jäämään seinäruusuksi vaan sinulla on vahvat mielipiteet, joiden takana seisot. Ennen kaikkea pystyt muuttamaan sanat ja suunnitelmat teoiksi ja nahkasi kestää sen meriveden, joka uudistuksista, linjanvedoista ja muista teoista mahdollisesti seuraa.

Tehtäviisi kuuluu seuran junioritoiminnan, valmennusosaamisen ja yhteisöllisyyden kehittäminen, junioritoiminnan laadun parantaminen, uusien joukkueiden ja kerhoryhmien perustaminen sekä niiden toiminnan aloittaminen.

Tehtävä on 2-vuorotyö säännöllisillä aamu- ja iltavuoroilla. Lisäksi tehtävä edellyttää satunnaista viikonlopputyötä.

Aamuvuoroissa mm.

 • Olet mukana yläkoulu- ja 2.asteen aamuvalmennuksessa
 • Käytät aikaasi kehittääksesi junioritoimintaa
 • Kehität seuran harjoitevideopankkia ja valmennuksen muita tukitoimia
 • Autat seuran viestinnässä ja markkinoinnissa
 • Autat kehittämään toimia seuran yhteisöllisyyden parantamiseksi

Iltavuoroissa mm.

 • Seuraat joukkueidemme harjoituksia ja annat niistä palautetta valmentajille
 • Järjestät toimihenkilötapaamisia ja koulutuksia
 • Pidät suunnittelupalavereita ja kehityskeskusteluja joukkueiden valmennusryhmien kanssa
 • Vedät demoharjoituksia
 • Autat ja opastat valmentajiamme valmennuslinjausten mukaiseen toimintaan
 • Vastaat seuran ”liikkuva lapsi ei sammaloidu” -hankkeen toteutuksesta
 • Autat toteuttamaan toimia seuran yhteisöllisyyden parantamiseksi

Hakuaika päättyy 31.7.2018. Työ alkaa elokuussa tai sopimuksen mukaan.

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemuksesi palkkatoiveineen osoitteeseen jukka.leino@sbvaasa.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa:
Jukka Leino, toiminnanjohtaja
Puh. 045 8022 855