TPS vastaan ensimmäisessä treenipelissä – katso SB Vaasan harjoituspeliohjelma

Miesten edustusjoukkueen kesän omatoimijakso on ohi ja tulevaan kauteen valmistava ensimmäinen harjoituspeli pelataan jo tulevana lauantaina 5.8. Mynämäen Hani-hallissa. Vastaan SB Vaasa saa liigajoukkue TPS:n.

Tiiviistä puolustuspelistään menneinä vuosina tutuksi tullut TPS on kesän aikana kokenut muutoksia niin valmennuksessa kuin pelaajistossakin. Hyvää työtä tehneen Aki Vilanderin aloittamaa projektia jatkaa joukkueen valmennustiimiin useamman kauden ajan kuulunut Jukka Ruotsalainen. Pelaajistossa tulijapuolella ovat mm. Oulun Luistinseuran lahjakas kaksikko Olli Kinnunen ja Juho Sorri sekä sveitsiläinen hyökkääjä Yannick Jaunin, joka liittyy joukkueeseen Kloten-Bülach Jetsistä.

SB Vaasassa pyörivä flunssa-aalto verottaa kokoonpanoa hieman, mutta vielä perjantaina päävalmentaja Jani Lipsasen mukaan matkaan on lähtemässä kolme täyttä viisikkoa.

”Olemme nyt toukokuun ja kesäajan leirien ajan pyrkineet käymään läpi pääasiassa karvaus- ja puolustuspeliä. Ne pääsevät nyt hyvään testiin sen osalta, että missä mennään suhteessa liigajengeihin. Toki viisikot ovat aika repaleiset ja osa pelaajista joutuu pelaamaan vieraalla pelipaikalla, mutta näihin tilanteisiin pitää pystyä sopeutumaan myös kauden aikana”, Lipsanen muistuttaa.

Lipsanen odottaa omiensa esityksen lisäksi mielenkiinnolla, millaisia muutoksia Ruotsalainen on ajamassa sisään TPS:n pelaamiseen.

”TPS:llä on aika selkeä identiteetti ollut pelaamisessaan Vilanderin aikakauden ajan. Uskoisin, että tuosta pallottomasta raastamisesta ja pallon kanssa fiksusta rakenteesta tuskin halutaan luopua. Mutta erittäin kiinnostavaa nähdä, onko jo tässä vaiheessa esimerkiksi murtautumisvaiheeseen tullut sellaisia juttuja lisää, joista voi itsekin valmentajana ottaa oppia.”

Ottelu alkaa lauantaina 5.8. Hani-hallilla klo 17.

SB Vaasan harjoituspelit syksyllä 2017:

Huom! Otteluajankohdat Nurmon Jymyä vastaan vahvistetaan myöhemmin.

05.08. TPS-SB Vaasa
30.08. SB Vaasa-Nurmon Jymy (vahvistamaton)
02.09. Karhut-SB Vaasa
03.09. SB Vaasa-Karhut
07.09. Nurmon Jymy-SB Vaasa (vahvistamaton)

Artikkelikuva: Ari Honkonen.