Tutut nimet tehokkaana LNM-voitossa

Kari-Matti Viinamäki 2+1 & Tero Saaristo 2+1. Pistepörssin kärkikaksikko jatkoi tehokasta alkukautta, kun SB Vaasa kaatoi Limingan Niittomiehet selvästi 9-3 (2-1, 6-0, 1-2).

”Hyvä ensimmäinen erä, erinomainen toinen erä ja kolmas pelailtiin pois ilman isompia ongelmia”, niputti vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen.

Lipsanen ennakoi pelaajien isille pitämässään otteluennakkossa, että maaleja nähtäisiin reilusti ja ottelussa mentäisiin vauhdikkaasti päästä päähän. Hetkittäin näin mentiinkin, mutta sunnuntaina kentällä näkyi paljon lauantain O2-ottelua kypsemmin pelannut vaasalaisryhmä.

”Ehkä kokonaisuutena ehjin peli tähän astisista ja muutamia hyviä pallonhallintajaksoja, jotka ovat aiemmissa otteluissa saattaneet jäädä lyhyiksi. Varsinkin muilla kuin Saariston kentällä. Siinä mentiin tänään vähän eteenpäin, ettei ollut koko ajan tarve pakottaa peliä pallon kanssa”, Lipsanen näki.

Kari-Matti Viinamäki palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Oranssipaidat pääsevät kohti perjantain 17.11. derbyä hyvässä lennossa, kun alla on neljä voittoa. Se ei Lipsasen mukaan juurikaan merkitse Blue Foxia vastaan.

”Foxit on saanut itsestään hyvin irti Vaasaa vastaan edellisinäkin vuosina. Ja eiköhän Jori (Isomäki) siellä taas viikon aikana pistä jengin sellaiseen hurmokseen, että kova peli on edessä. Sarjataulukkoa ei paljoa paikallisotteluissa kannata tuijotella”, Lipsanen huomauttaa.

Pääkallon henkilöhaastattelu Kari-Matti Viinamäestä.

Ari Honkosen ottelukuvat.