Ukkosählyssä onnistumisia kokevat kaikki

Miesten harrasteryhmässä kevätkausi on käynnistynyt. Syyskaudella ryhmän jäsenet nimesivät ryhmänsä Ukkosählyksi ja sitä nimeä ryhmästä jatkossa käytetään. Sanonta nimi ei miestä pahenna, toimii tässäkin yhteydessä. Nimestään huolimatta ryhmässä on kaikenikäistä porukkaa. Nuorin ukko on vuosimallia 1997, vanhimman ollessa 1967. Keski-ikä ryhmässä on 36 vuotta.

Ukkosähly on pitänyt majaansa Suvilahden koulun salissa sunnuntaisin 20:30 – 21:30. Konsepti on ollut yksinkertaisen nerokas, pallo keskelle ja peliä. Pelien mielekkyyttä on lisänneet maalivahdit, jotka ovat pääosin olleet eläviä ja hengittäviä.

Ryhmän riveissä alussa asti ollut Antti Stig on ryhmän nestori ja ainoa 60-luvulla syntynyt. Pelaaminen jopa 30 vuotta nuorempien kanssa ei päätä huimaa, päinvastoin. ”Meno on ollut mahtavaa ja innolla lähtee joka sunnuntai pelailemaan. Ryhmässä on sopiva taso, hien saa pintaan ja pelillisiä haasteita on sopivasti. Juuri viime sunnuntaina kevätkauden avauksessa räppäsin hatullisen maaleja, vaikkei niitä kuulemma kuulu laskea.” Antti summaa ryhmän antia. Maalien laskemisen ymmärtää. Antin pitkäaikainen harrastejoukkue, Palosaaren Torpedo ei ole peleissään liikaa maaleilla, saati voitoilla juhlinut, joten jokaisesta onnistumisesta on hyvä ottaa kaikki irti.

Syyskauden loppupuolella mukaan tuli myös Tero Nurmi, joka työssään Metsätrans-Lehti Oy:n toimitusjohtajana saa istua aivan riittävästi joko toimistotuolissa, tai autossa. Kyselimme Terolta hänen mietteitään Ukkosählystä.

Mikä saa varmasti kiireisen ihmisen tulemaan kerta toisensa jälkeen juoksemaan pallon perässä?
Ukkösäbä tarjoaa istumatyön vastapainoksi kerran viikossa mahdollisuuden saada hien päälle ja kunnon, jos ei nyt kohenemaan, niin edes pysymään siedettävällä tasolla. Itselle ei lenkkeily, etenkään talvella oikein maistu, mutta pallon perässä juoksuaskeleita ottaa huomaamatta ja ihan mielellään. Joukkuelajissa mukana on aina myös sosiaalinen puoli, pelivuorolla on tähän asti ollut 10-14 peluria, joista suunnilleen puolet entuudestaan tavalla tai toisella tuttuja ja loput sitten uusia tuttavuuksia.

Onko toimintaan ollut helppo hypätä mukaan? Mitään ihmeellisiä alkujumppia ei taideta ukkojen kesken vetää?
Homma on pidetty hyvinkin simppelinä. Mailat keskelle, nuorin jakaa, toinen puoli laittaa liivit päälle ja sitten mennään. Tähän asti molemmissa maaleissa on ollut ihan elävä maalivahti, mikä itselle on tärkeää fiiliksen kannalta. ”Pahvipaavon” kanssa pelailu ei vaan sytytä. Pelaajien taso on sellainen, että ryhmään on helppo tulla mukaan ilman sen kummempaa lajitaustaa. Toisaalta yleensä mukana on ollut täyttämässä muutama peluri seuran junioreista, mikä on tuonut kentälle kivasti tempoa.

Entä Ukkosählyn vuoroaika, sunnuntaisin 20:30 – 21:30, miten se istuu arkeesi?
Oman arjen kannalta vuoro on täydelliseen aikaan. Perheen pienimmät ehtii peitellä yöpuulle ennen lähtöä ja silti vuoro loppuu sellaiseen aikaan, että kotiin päästyä ehtii vielä saunaan ja sänkyyn ilman että se painaa maanantaiaamuna töihin lähdettäessä.

Ukkosähly taitaa saada sinulta suosituksen?
Ehdottomasti. Tämä on ollut hyvä lisä omaan arkeen ja mukaan mahtuu vielä porukkaa. Kannattaa ehdottomasti tulla ainakin kokeilemaan.

Ukkosählyä sunnuntaisin Suvilahden koululla 20:30 – 21:30. Kevätkauden (7.1-27.5) hinta 70€. Toimintaan voi tutustua kaksi kertaa veloituksetta. Ukkosählyyn voit ilmoittautua tästä.