Uusi kausi alkaa, ilmoita lapsesi mukaan

SB Vaasassa valmistaudutaan jo kovasti uuteen kauteen. Uusi kausi alkaa harjoitusten osalta suurella osalla joukkueista jo elokuun toisella viikolla, aivan pienimmät aloittavat toimintansa syyskuun alussa. Nyt on oiva hetki hypätä mukaan huippuhyvään harrastukseen. Voit ilmoittaa lapsesi tai vaikka itsesi (aikuisten harrastusryhmät) tästä.

Saatte ilmoittautumisen yhteydessä kausi-infon jossa on tarkempaa tietoa tulevasta kaudesta. Tässä kuitenkin muutama oleellinen pointti meidän toiminnasta.

Maksut
Ikäluokkajoukkueissa (2010 ja vanhemmat) seura perii pelaajilta toimintamaksun (syksyllä) sekä jäsenmaksun (keväällä). Toiminta- ja jäsenmaksu ovat seuran maksuja, joilla pidetään seura toimintakykyisenä. Tämän päälle tulevat joukkueen omat maksut, jotka kattavat joukkueen toiminnasta aiheutuvia kuluja (peliasut, -matkat, salivuokrat jne). Joukkueen kulurakenne ja maksut selvitetään teille joukkueenjohtajan toimesta kauden alussa pidettävässä vanhempainillassa.

Jäsenmaksu kaudella 2018-19 on 40€ ja se laskutetaan kaikilta tammikuussa. Toimintamaksut ovat seuraavanlaiset:
2006 syntyneet ja vanhemmat 190€ (laskutus syyskuussa).
2007-2008 syntyneet 170€ (laskutus syyskuussa)
2009-2010 syntyneet 150€ (laskutus lokakuussa)

2011 syntyneet ja nuoremmat kuuluvat kerhotoiminnan piiriin ja heille tulee yksi kiinteä maksu kauden aikana. Maksut menevät seuraavasti:
2011-2012 syntyneet 180€ (sis. vakuutukset, seuran jäsenyyden, harjoitukset, pelipaidan sekä junnuliigan pelit)
2013-2014 syntyneet 130€ (sis. vakuutukset, seuran jäsenyyden sekä harjoitukset)
2015 ja nuoremmat 100€ (sis. vakuutukset, seuran jäsenyyden sekä harjoitukset)

Meillä noudatetaan 30 päivän maksutonta kokeiluaikaa.

Harjoittelu ja toiset lajit
Salibandy on myöhäisen erikoistumisen laji ja siihen voi onnistuneesti tulla mukaan vanhemmallakin iällä, jos urheilullinen pohja on kunnossa. Meitä ei myöskään haittaa jos lapsella on muita harrastuksia, olivatpa ne sitten liikuntaa tai jotain muuta. Meistä on tärkeää, että lapsi saa monipuolisen sosiaalisen ja fysiologisen kasvuympäristön ja siinä useat harrastukset ja riittävä vapaa-aika ovat avainasemassa. Tämän vuoksi meillä ei alle 16-vuotiaina (kouluaikoina) harjoitella kuin korkeintaan kolmena iltana viikossa. Tähän päälle voi tulla halukkaille aamuharjoituksia.

Yläkouluikäisen tai vanhemman pelaajan oma joukkue voi olla myös vanhempi ikäluokka, mikäli seura ja valmentajat kokevat sen pelaajalle parhaaksi kasvuympäristöksi. Tällöin pelaaja harjoittelee ja pelaa aina vanhemman ikäluokan kanssa ja suorittaa maksunsa tähän ikäluokkaan. Päätös tällaisesta menettelystä tehdään aina erikseen ja päätöksenteossa on mukana pelaajan valmentajat, seuran edustaja sekä pelaajan vanhemmat.

Alakouluikäiset lapset harjoittelevat aina oman ikäistensä kanssa. Alakouluiässä meillä ei ole tasojoukkueita, vaan joukkueet pyritään pitämään yhtenä yksikkönä, joilla on yksi vastuuvalmentaja ja yksi joukkueenjohtaja. Meillä on myös n. 50 pelaajan joukkueita, joissa harjoituksiin pitää jakaa pelaajat niin, että harjoitusten suorittaminen on vielä mielekästä. Näissä tapauksissa harjoitusryhmien ei ole tarkoitus olla kiinteitä, vaan pelaajia vaihdellaan säännöllisesti, jotta ajatusmalli yhdestä yhtenäisestä ikäluokasta toteutuisi.

Mikäli valmennus katsoo aiheelliseksi voi yksittäinen pelaaja osallistua myös vanhemman ikäluokan harjoituksiin, mutta omat harjoitukset menevät aina etusijalle. Haettaessa lisäharjoituksia vanhemmista, tulisi aina pitää huoli siitä, että pelaajalla ei ole yli kolmena iltana viikossa salibandyharjoituksia. Päätöksen harjoittelusta vanhempien kanssa tekee pelaajan oma valmentaja keskusteltuaan asiasta pelaajan vanhempien kanssa. Vanhemman ikäluokan valmentaja ei voi lähestyä suoraan pelaajaa eikä hänen vanhempaansa, eivätkä vanhemmat voi itse kysyä harjoittelupaikkaa vanhemmista junioreista. Seurassa on muutama poikkeus, jotka liittyvät sisarusten kuljetuksiin tai valmentajan omaan lapseen. Näistä pitää kuitenkin aina sopia erikseen seuran kanssa.

Pelit ja pelaaminen
SB Vaasassa pyrkimys on taata jokaiselle pelaajalle peliaikaa. Alakouluiässä tulos ei ohjaa toimintaa, vaan asioita tehdään pelaamaan oppimisen näkökulmasta. Oppimiseen kuuluu keskeisenä osana yrittäminen, uskaltaminen ja myös virheiden tekeminen. Pelaajan kehittymisen kannalta olisi tärkeää, että peleistä puolet olisi tasaisia, neljäsosa vaikeita ja neljäsosa sellaisia joissa olemme hallitseva joukkue. Tämän vuoksi saatamme laittaa ikäluokasta joukkueen myös vanhempien sarjaan, jotta jokaiselle pelaajalle löydettäisiin paikka jossa edellä mainittu toteutuisi. Tasojoukkueita meillä ei alakouluiässä ole ja oman ikäisten otteluihin pelaajat pyritään jakamaan tasaisesti jos useampi joukkue tai jakamaan peliaikaa kaikille jos vain yksi joukkue. Tätä ei kannata ymmärtää väärin. Voittaminen on tärkeää ja haluamme tietysti voittaa mahdollisimman paljon otteluita, mutta myös häviöt (vastoinkäymiset) opettavat meitä ihmisinä ja pelaajina. Siksi meillä ei alakouluiässä voiteta otteluita keinolla millä hyvänsä (lue tulos ohjaisi toimintaa).

Pelaaja voi osallistua myös vanhemman ikäluokan otteluihin, jos valmentajat kokevat sen tarpeelliseksi. Oman ikäluokan pelit eivät kuitenkaan saa kärsiä näistä ja siksi oman ikäluokan pelit ovatkin aina etusijalla, kun on kyse alakouluikäisestä.

Yläkouluiässä pelejä lähestytään jo enemmän kilpailun näkökulmasta. On tärkeää opettaa pelaajat kilpailemaan ja silloin voi peliaikakin liittyä jo vahvasti osaamiseen. Haluamme kuitenkin taata yläkouluikäisillekin peliaikaa, jotta myöhemmin kehittyvienkin on mahdollista saada riittävästi pelituntumaa. Tätä ei kuitenkaan tarjota enää välttämättä oman ikäisten joukkueesta, vaan pelaaja saattaa pelata yli-ikäisenä nuoremmissa tai oman ikäistensä aluesarjajoukkueessa. Valtakunnan sarjoissa pelaavissa joukkueissa maksamalla kausimaksut ei vielä ole tae peliajasta, vaan peliajat määräytyvät valmentajien päätösten mukaan.

Siirryttäessä toiselle asteelle (16-v ja vanhemmat) keskiöön asetetaan jo enemmän voittaminen. Voittaminen ohjaa toimintaa ja se näkyy niin harjoittelussa, kuin pelaamisessa ja peliajoissakin. Pelaajat, joita ei voittaminen motivoi pyritään ohjaamaan harrastepuolelle, jossa pelaaminen ja hauskanpito hyvässä porukassa on se juttu.

Lisää tietoa saatte kausi-infosta (ilmoittautumisen yhteydessä) ja jos sieltä ei vastausta saa, voitte katsoa myös usein kysytyt kysymykset täältä.

TERVETULOA HYVÄÄN SEURAAN