Uutta rakentamassa – edustukselle ensimmäiset sopimukset 

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on harjoitellut jo kuukauden verran ja tehnyt ensimmäiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2018-19.


Treenit joukkue aloitti toukokuun loppupuolella ja kahdesti viikossa on tehty fysiikkapainotteista treeniä ja kahdesti viikossa lajia. Vaikka päätös sarjapaikasta luopumisesta kirpaisi varmasti koko vaasalaista salibandyväkeä, ei asiaa ole uudistuvan edustuksen treeneissä mietitty, vaan keskitytty tulevaan. Treenit on saatu alulle hyvällä meiningillä, eikä joukkueessa katsella kuin eteenpäin.

– Totta kai se kirpaisi, että Vaasassa ei pelata Divaria ensi kaudella, mutta ei tässä enää auta märehtiä. Tilanne on nyt tämä ja nyt on aloitettu tekemään hommia tulevaisuutta ajatellen. Itse aion jättää spekulaatiot ja harmittelut muille ja varmistaa, että viime vuosien edustuksen perintö jatkuu tässä joukkueessa, kun rakennamme uutta alkua, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

– Jätkät ovat laittaneet ensimmäisistä treeneistä saakka hyvin itseään likoon, mikä on ollut ilahduttavaa nähdä. Nyt juhannukselta siirryimme muutaman viikon omatoimijaksolle ja on aika julkistaa ensimmäiset sopimukset.

Sopimuspahviin ovat nimensä kirjoittaneet maalivahti Kristian Österman, puolustajat Kim Sand ja Juuso Pukkinen, hyökkääjät Riku Korpi ja Kaius Klemetti, sekä niin pakin kuin sentterin tonttia moitteitta hoitava Aleksi Olli.

Sand ja Klemetti pelasivat viime kaudellakin oranssien edustusjoukkueessa. Takalinjoilla luutinut taitava ja pallovarma Sand, 23, teki 24 ottelussa kuusi tehopistettä. Kaikkiaan Sand on pelannut Divarissa 99 peliä ja tehnyt niissä 24 tehopistettä.

Vaasassa opiskeleva Klemetti, 21, puolestaan teki oikeastaan vasta viime kaudella läpimurtonsa aikuisten tasolla pelattuaan 21 Divari-ottelua tehoin 11+6=17. Sitä ennen hän on takonut pisteitä Tapanilan Erän, sekä myöhemmin EräViikinkien junioreissa.

– Kimillä tulee olemaan iso rooli tulee olemaan suuri tämän kauden joukkueen puolustuksessa. Hän on jo heti harjoitusten startattua osoittanut olevansa johtava pelaaja ja persoona tulevan kauden ryhmälle. ”Kale” puolestaan osoitti viime kaudella Divarissa pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla ja olemaan myös tehokas, Kittilä kommentoi.

Pukkinen ja Korpi puolestaan ovat oman juniorituotannon tulevaisuuden nimiä. Oikea käsi alhaalla pelaava Pukkinen, 18,  pääsi kokeilemaan siipiään jo viime kauden Divarissakin 15 ottelun verran. Maalitilikin aukesi kahdella osumalla.

Korpi, 17, sen sijaan pelasi vielä viime kaudella SB Vaasan B-junioreissa. Maalinälkäinen ja hyvin liikkuva nuorukainen takoi viime kaudella 22 B-junnujen Divarin ottelussa tehot 32+9=41.

– Pukkinen ja Korpi ovat sellaisia nimiä, joiden varaan rakennetaan SB Vaasan edustusjoukkueen tulevaisuutta pitkällä tähtäimellä. Molemmat lukeutuvat kaupungin lupaavimpiin pelaajiin, Kittilä kommentoi.

Kittilä haluaa näyttää tietynlaisia suuntaviivoja toiminnalle jo ensimmäisten sopimusten kautta.

– Ensimmäisten sopimusten osalta on tärkeää, että viime kauden joukkueesta siirtyy niin sanottua perintöä tulevaan ryhmään. Haluan, että edustusjoukkue toimii yhtä ammattimaisesti kuin tähänkin asti sen lisäksi, että se on vahvasti vaasalainen.

– Kalen kiinnittäminen on osoitus siitä, että opiskelijat ovat varsin tervetulleita ja edelleen tärkeä osa joukkuetta, jos he ovat Kalen kaltaisia, selkeitä vahvistuksia ryhmälle ja tuovat lisäarvoa.

– Krisu (Österman) ja Allu (Olli) ovat puolestaan viime kauden Young Boysista ensimmäiset kiinnitetyt nimet. He ovat omalla työmoraalilla ja tekemisellään osoittaneet ensimmäisen kuukauden aikana olevansa sopimuksen arvoisia pelaajia molemmat.

Kuuden ensimmäisen sopimuspelaajan myötä peli on nyt avattu. Edustus palaa OT-jaksolta heinäkuun puolivälin jälkeen ja lisää sopimuksia julkaistaneen vielä heinäkuun aikana.

– OT-jakson jälkeen saamme vielä muutamat armeijassa olleet mukaan treeneihin ja elokuussa myös muualla kesänsä viettäviä pelaajia. Vireillä on sopiva kilpailutilanne.

– Sen lisäksi, että joukkuetreeneissä laittaa parastaan, tulee kantaa vastuunsa OT-jaksolla harjoittelemalla annettujen ohjeiden mukaisesti. OT-jaksolla pelaajalla on täysi vapaus räätälöidä oma aikataulunsa treenaamisen suhteen, kun ei yhteisiä joukkuetreenejä ole, Kittilä päättää.