Välieräpaikka ratkaistaan Kuopiossa maanantaina – taikurit hakivat tasoittavan täplän

SB Vaasa koki kotonaan tappion toisessa puolivälieräkamppailussa Welhoille. Sarja ratkaistaan maanantaina Kuopiossa.
SB Vaasa-SB Welhot 3-8 (0-4, 1-2, 2-2)

Ottelun kulku?
Ottelun avauserässä suurimman eron tekivät yksittäiset virheet ja puolustuspelin tiiviys. Vaasalaiset pystyivät luomaan vain puolittaisia paikkoja nopeilla hyökkäyksillä tai kaukolaukauksilla Welhojen intensiivistä prässiä vastaan, kun taas taikurit käyttivät isäntien henkilökohtaiset virheet hyväksi kerta toisensa jälkeen. Lukemat 4-0 olivat taululla jo ajassa 12:50

Toinen erä oli jäähyjen värittämä ja sen aikana jaettiin muun muassa punaiset kortit samasta tilanteesta Henry Backmanille ja Riku Tuonoselle. Tuonoselle olisi kuulunut sen lisäksi kahden minuutin rangaistus tilanteen startanneesta kontaktista, sillä tuomari nosti jo siinä vaiheessa käden pystyyn. Tämä jäi kuitenkin matkan varrelle tuomareilta. Tuo oli toki pieni vääryys, sillä Welhot onnistui erässä maalinteossa kahdesti ja vasta erän viimeisellä sekunnilla Jyri Järvinen onnistui kaventamaan.

Kolmannen erän alussa Welhot karkasi jälleen kuuden maalin johtoon ja tuollainen etumatka 19 viimeiselle peliminuutille kun sarjakärjelle annettaan, on voitosta taisteleminen hankalaa. Arttu Turusen ja Samir Mountassirin maaleista, sekä piristyneestä ja suoraviivaistetusta peli-ilmeestä huolimatta voitosta voitiin vain haaveilla kolmannessa erässä. Mikko Niiva ampui loppulukemat tyhjään maaliin ja välieräpaikka ratkotaan maanantai-iltana Kuopiossa.

Kulminaatiopiste?
Pelkän viimeisen erän pelaaminen ei näissä matseissa riitä. Kuopiossa tulee olla jälleen hereillä alusta saakka ja etenkin erien aluissa, jotka olivat torstaina vaasalaisille myrkkyä.

Oranssit onnistujat:
Vaikea löytää Oransseja onnistujia, kun tasaisesti koko joukkueen pelaaminen oli puuroista puurtamista kaksi erää. Topias Laitala koppasi muutaman ilmiömäisen torjunnan kolmannessa erässä ja Henry Backman yritti ulosajoon saakka sytyttää joukkuettaan parhaansa mukaan. Samir Mountassir dominoi yksittäisiä 1vs1 -tilanteita tapansa mukaan.

Ottelutilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sb-vaasa-sb-welhot/29394/1962?id=3063&name=SB%20Vaasa

Miten jatketaan?
Sarja on nyt 1-1 ja voitto ratkaistaan Kuopiohallissa maanantaina. SB Vaasa lähtee siis hakemaan uutta isoa ryöstöä, jotta pelit jatkuisivat siitä eteenpäinkin. Tiedossa on kiihkeä taisto välieräpaikasta.