Vauhtisähly vol2.

Aktiivisesti salibandyotteluissa kiertävä valokuvaaja Juhani Järvenpää kuvaili sosiaalisessa mediassa EräViikingit Akatemian ja SB Vaasan viime sunnuntain ottelua kauden vauhdikkaimmaksi. Ja sitä ottelu olikin. Kumpikaan joukkueista ei lähtenyt peruuttelemaan ja välillä se paljon puhuttu kontrolli oli katsojan näkövinkkelistä ihanasti kateissa. Tilanteita syntyi tiuhaan molempiin päihin.

Joukkuee kohtaavat tulevana sunnuntaina 10.12. Botniahallilla toistamiseen kello 16 alkaen. Nähdäänkö samanlaista vauhtia, SB Vaasan päävalmentaja Jani Lipsanen?

”Meillä oli isona teemana edelliseen otteluun kääntöpelaaminen ja ei me siitä haluta luopua. Oma palloton pelaaminen oli viimeksi ylirohkeaakin ja sen kanssa pitää olla herkällä, että miten Akatemia on reagoinut edelliseen otteluun. Tyhmästi ei lähdetä menemään, vaan tilanteen mukaan. Me on poimittu edellisestä ottelusta pari asiaa, joihin halutaan nyt kiinnittää entistä enemmän huomiota sen nopean kääntämisen lisäksi. Oli tarpeeksi ympäripyöreä vastaus?”

Oli se.

Sunnuntain ottelu käynnistää SB Vaasan seitsemän kotipelin putken, joista kolme pelataan vielä vuoden 2017 aikana. Millaisen lisämausteen pitkä kotiputki ja sitä vääjäämättä seuraava vierasputki tuovat.

”Ei se ainakaan vielä ole luonut muuta kuin, että halutaan päättää vuosi vahvasti ja luoda sillä tavalla mahdollisimman hyvät lähtökohdat vuoteen 2018. Tässä on kolme hyvin erityylistä ottelua tulossa, joissa meidän peliä mitataan hyvin ja päästään sitten valmennuksen kanssa joulutauolle tekemään analyysiä, missä tällä hetkellä mennään ja millaisin suuntaviivoin lähdemme kohti kevättä”, Lipsanen avaa.

Vaasalaisten terveystilanne on paria orastavaa flunssaa lukuunottamatta hyvä ja loukkaantuneiden listalla ovat toistaiseksi vain puolustajat Arttu Honkonen ja Valtteri Pajunen.

”Pieniä kokeiluja tullaan tekemään vielä pelipaikkojen ja koostumusten suhteen. Etsitään sitä parasta tasapainoa ja että saisimme kaikkien pelaajien vahvuudet mahdollisimman hyvin käyttöön. Vaikka voittoja on tullut hyvään tahtiin, niin kokeilut kannattaa tehdä tässä vaiheessa kautta, ettei olla keväällä aivan sormi keskellä suuta, jos silloin muutoksia on pakko tehdä.”

Joona Kukko nähdään viikonloppuna sentterin tontilla.

Voiko tässä vaiheessa jo paljastaa, millaisia muutoksia on luvassa.

”Kokeillaan Kukon Joonaa sentterin tontilla ja se sitten vähän pyöräyttää kentällisiä uusiksi. Joona on pelannut erittäin vahvan alkukauden varsinkin puolustussuuntaan, mutta sekä valmennus että pelaaja itse odottavat vielä isompaa panosta pallolliseen peliin. Sentterin tontti voisi olla luonnollisemmin sellainen, jossa Joona pääsee peliin käsiksi paremmin ja lisäksi tuo kyllä erittäin hyvän elementin vähän alempaa myös kääntöpelaamiseen”, Lipsanen kertoo.

SB Vaasa-EräViikingit Akatemia sunnuntaina 10.12. klo 16 Botniahallilla.