Viikonloppuna kohdataan kaksi kertaa Karhut

Karhut otsikoi kotisivuillaan tulevan viikonlopun SB Vaasa-kohtaamiset ennakossaan seuraavasti: ”Viikonloppuna vastassa yksi suurimmista ennakkosuosikeista.” Samalla tavalla voisi aloittaa ennakoinnin Vaasankin päässä. Karhut oli nimittäin viime kaudella Divari-finaaleissa ja liigakarsinnoissa mukana. Ja nuori joukkue on jälleen yhtä harjoituskesää kypsempi tuleviin koitoksiin. Vaikka Saku Lahtinen siirtyikin liigakentille Salbaan, tulee Karhut olemaan yksi tulevan Divari-kauden suurimmista ennakkosuosikeista tappelemaan liiganoususta.

Lahtisen poissaolo ei Karhuja heikennä niin paljoa kuin ennakkoon voisi kuvitella, sillä joukkue joutui selviytymään viime kauden lopun ratkaisupeleissäkin ilman rightin sentteriä. Uusia vastuunkantajia on kasvamassa, pudotuspelien paras pelaaja Markus Hautaoja ja juonikas Petteri Santi etunenässä.

”Hyvin valmennettu joukkue, jossa on paljon ratkaisupotentiaalia”, tiivistää vaasalaisten käskyttäjä Jani Lipsanen Karhujen vahvuudet.

Vaasalaiset kärsivät keskiviikon harjoitusottelussa jatkoaikatappion Nurmolle ja pallollinen peli haki vielä uomiaan. Siinä onkin yksi tulevan viikonlopun suurimmista teemoista oranssipaitojen leirissä.

”Karhujen pallottoman pelin pitäisi olla hieman lähempänä meidän omaa kuin Nurmon, joten sitä kautta uskoisin, että on helpompi lähteä työstämään harjoituksissa läpikäytyjä asioita, kun vastaan tulevat tilanteet ovat sieltä tutumpia”, Lipsanen uskoo.

Nurmoa vastaan Lipsanen oli tyytyväinen joukkueensa organisoituun karvauspeliin. Karvaus- ja puolustuspeli pääsevätkin Karhuja vastaan kovaan testiin.

”Varmasti pallon kanssa yksi sarjan vaarallisimmista joukkueista vastassa. Vastaiskuja ei voida ylipuolustaa niin kuin keskiviikkona. Sen lisäksi puheketjut, 1vs1-pelaaminen ja reagointi pääsevät kunnolla taas testiin, kun Karhut tulee olemaan hieman aktiivisemmin pallollisena haastava joukkue kuin Nurmo”, luettelee Lipsanen viikonlopun teesejä.

Joukkueet kohtaavat lauantaina Porin Urheilutalolla kello 15 alkaen. Sunnuntain Vaasan ottelu pelataan totutusti Botniahallilla ja se alkaa kello 16. Samalla sunnuntain koitos on harjoituskauden viimeinen kotiottelu.

Facebookin sunnuntain tapahtumasivu.