Viinamäki jatkoi maalitehtailuun hattutempulla

Pallopelien vaikein tehtävä on maalinteko. Siinä SB Vaasa on ollut vahvoilla kauden ensimmäisellä kolmanneksella. Ja mikäs on ollessa, kun palloa maaliin iskevät mm. Kari-Matti Viinamäki ja Tero Saaristo. Divari-kauden kahden ensimmäisen kuukauden pelaajan tittelin hallitsijat.

Lauantaina Jyväskylän Monnarilla tuohon maalitykkien joukkoon liittyi Kevin Nylund tehoilla 3+2. Viinamäen illan saldo oli maltillinen 3+0. Saaristo puolestaan vankisti pistepörssin kärkisijaa tehoilla 1+3. Mainittava on myös Juuso Pukkinen, joka iski Divari-uransa ensimmäisen maalin.

”Lähdettiin pelaamaan pallottomana suhteellisen aktiivisesti. Oli vähän pelkona, että pitkä pelitauko ja pelin aikainen alku saattaa tehdä pelistä haastavan, jos menee kyttäilyksi. No nyt ei kyttäilty”, tuumaili pelin jälkeen vaasalaisten käskyttäjä Jani Lipsanen.

Pelissä mentiin railakkaasti päästä päähän. O2 oli jopa pitkiä pätkiä pelissä hallitsevampi osapuoli, mutta oranssinuttujen tulivoima kävi räppäämässä maaleja tärkeisiin paikkoihin.

”On meillä vielä melko paljon tekemistä, mutta on meillä myös kovia poikia tekemään maaleja. Mieluummin näin kuin pirteitä pelejä, mutta kukaan ei osu maaliin ja pistetili ei kartu”, Lipsanen laskeskeli.

Kuten otteluennakossa lupailtiin, Kaius Klemetti oli liekeissä. Tehot 2+2 ja paljon oivaltavia ratkaisuja pallon kanssa. Koko hyökkäysketju Nylund-Saaristo-Klemetti oli oivalla pelipäällä.

”Pelureita. Osaavat pelata niin kuin pyydetään, mutta osaavat soveltaa, kun peli siihen kutsuu”, Lipsanen kehuu.

SB Vaasan kausi jatkuu sunnuntaina kello 16. Vastaan juoksee  ylpeästi oranssien valmentaja Lipsasen kasvattajaseura LNM. Kaikki isät pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään lastensa kanssa.

”Siitä tulee hieno peli. Melkein kaikkien meidän pelaajien isät pääsevät paikalle saattamaan poikansa kentälle. Lähdetään sillä teemalla, että isät viihtyvät”, Lipsanen lupaa.

Ottelun tilastot.