Viinamäki liekehti Tikkurilassa

Kari-Matti Viinamäen paluu Divari-kaukaloihin sujui hyvässä myötätuulessa. Lauantaina neljä tehtyä maalia saivat jatkoa sunnuntaina, kun verkko heilui peräti viisi kertaa. Kahden ottelun saldo oli siis (9+0). Tulitukea tuli Tiikereitä vastaan hyvin Tero Saaristolta (3+0) ja Kevin Nylundilta (1+2).

”Neljää pistettä haettiin ja ne saatiin! Pelattiin joukkueena ja silloin tapahtuu hyviä asioita”, Viinamäki iloitsi.

Piste- ja maalipörssin piikkipaikan alkukaudesta ottanut Viinamäki näki viikonlopun esityksissä paljon hyvää, mutta kehityskohteetkin tulivat kuin apteekin hyllyltä. Kokemuksella.

”Lauantaina saatiin treenata ylivoimaa ja sitä kautta voitto. Tänään onnistuttiin oman kentän osalta hyvin 5vs5 pelissä ja onnistumisia siinä. Kyllä niitä maaleja omalle kohdalle tulee, kun tykkään ampua ja ketjussa on semmosia kavereita jotka antaa sitä ruokaa. Oman pään merkkauksessa ja pelin avauksessa on vielä töitä koko joukkueella.”

Vaasalaisten pääkäskyttäjä Jani Lipsanen oli tyytyväinen neljään pisteeseen. Jopa siihen, että ne irtosivat esityksillä, jotka jättivät paljon varaa parantaa.

”Kaukana joukkueena parhaasta tasosta, mutta yksilöt olivat kovia silloin kun piti”, Lipsanen tiivisti.

Tiikerit ottelun kulminaatiopisteeksi Lipsanen näki ensimmäisen erän puolivälin tehohetken, jossa kolmeen ja puoleen minuuttiin joukkue teki kolme maalia.

”Päästiin parin maalin johtomatkalle. Ja oikeastaan toisen erän 1-4-maalin jälkeen pystyimme aina kuittaamaan Tiikereiden kavennukset nopeasti ja pikkuhiljaa lisäämään johtoakin. Harmittaa vähän se kolmannen erän sekoiluvaihe. Paljon pitää parantaa henkisestikin siinä, että kun on paikka olla tyly ja naulata peli lopullisesti, niin sitten niin myös tehdään.”

Sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna kahdella kotipelillä. Botniahallille saapuvat sarjan kärkikahinoihin povatut Loviisan Tor ja Joensuun Josba.

”Vastus kovenee ja meidänkin pitää parantaa. Sellaista kilpajuoksuahan tämä on, että kuka peliään pystyy koko ajan kehittämään parhaiten. Lähtötaso ja yksilöt antavat meille selkänojaa ja rauhaa kehittää peliä, mutta laakereille ei voida todellakaan jäädä ja olla tyytyväisiä siihen tasoon, millä nyt pelaamme”, Lipsanen pohtii.

(Kuva: Juhani Järvenpää)