Young Boys tekee paluun

SB Vaasalla on ensi kaudella miesten joukkue Suomisarjan lisäksi 2-divisioonassa. SB Paapat pelasi kolme edellistä kautta SB Vaasan sarjapaikalla 2-divisioonaa, mutta päätti lopettaa pelaamisen liiton kilpasarjoissa päättyneeseen kauteen. Edustusjoukkueen noustessa Suomisarjaan, päätimme palauttaa 2-joukkueella käytetyn tutun Young Boys nimen joukkueen käyttöön. Nico Karlströmin ja kumppaneiden aikanaan lanseeraama nimi on persoonallinen ja erottuva. Halusimme ottaa sen uudestaan käyttöön sen sijaan, että olisimme nimenneet joukkueen Akatemiaksi tai 2-joukkueeksi. Young Boysilla on oma merkittävä osansa SB Vaasan aikuisjoukkueiden historiassa ja nyt se palautetaan käyttöön ja tarina jatkuu.

Alunperin Young Boys koostui Vaasaan opiskelemaan saapuvista pelaajista sekä seuran omista junioreista. Joukkueen tarkoitus säilytetään samana. Joukkue tulee koostumaan seuran junioripolun jo läpi käyneistä pelaajista, mutta samalla siitä tulee pelipaikka seuran vanhimmille junioreille. Young Boys tulee pelaamaan kaikki kotiottelunsa perjantaisin, jolloin se ei mene päällekkäin junioripelien kanssa. Tällä järjestelyllä saamme tuotettua lisäpelejä esimerkiksi seuran B-junioreille. Salibandyliiton muutettua edustussääntöjään niin, että juniori-ikäinen pelaaja voi pelata useassa seuran aikuisjoukkueessa ilman farmisopimusta tai pelaajasiirtoja mahdollistaa myös edustusjoukkueen juniori-ikäisten pelaajien pelaamisen Young Boysissa. Tämä on pelaajapolullemme erittäin tärkeä lisä, SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino kertoo.

Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Aki Åkerfelt, joka jatkaa myös edustusjoukkueen valmennustiimissä. Tällä pyritään lisäämään yhteistyötä joukkueiden välillä entisestään. Åkerfeltin aisapariksi saimme pitkän linjan valmentajan, Mika Korven. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen valmennukseen, Leino jatkaa.

Joukkueen runko on vielä vähän ohut ja tarvitsisimme kyllä muutaman pelaajan lisää tuohon perusrunkoon. Uusista opiskelijoista ei vielä tiedetä, mutta jos olet hakenut Vaasaan kouluun tai olet jo Vaasassa ja koet, että 2-divisioona voisi olla sinun juttusi, niin ole ihmeessä yhteydessä niin katsotaan löytyisikö sinulle meiltä pelipaikka, Leino päättää.

Pelaamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä joko Jukka Leinoon tai Aki Åkerfeltiin (yhteystiedot alla).

Jukka Leino p. 045 8022 855
Aki Åkerfelt p. 050 3578 398