”Ysiseiskat” sunnuntaina samassa ketjussa

Tulevana sunnuntaina pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun SB Vaasa kohtaa vieraskentällä Porin Karhut. Normaalien runkosarjapisteiden lisäksi ottelussa on jaossa jatkopaikka Suomen cupin 5.kierrokselle.

”Kyllä me ensisijaisesti pelaamme nyt sarjapisteistä. Cupista ei ole edes puhuttu joukkueen kesken kuin sivulauseessa ohimennen”, myöntää suoraan SB Vaasan käskyttäjä Jani Lipsanen.

Kaksi sarjan kärkikahinoihin povattua joukkuetta kohtasivat harjoituskaudella kahdesti ja voitot menivät tasan. Noista ei kuitenkaan tähän otteluun hirveästi voi johtopäätöksiä vetää, sillä molemmat kierrättivät viisikoita reilusti otteluiden välillä.

”Kyllä me aika tarkkaan tiedämme mitä Karhut tekee ja varmasti heilläkin on aika tarkka kuva siitä, mihin me pyrimme. Se kumpi pystyy pallolla vastuullisempaan tekemiseen ja onnistuu maalipaikoissa on vahvoilla”, Lipsanen tiivistää.

SB Vaasan kokoonpanon mielenkiintoisin muutos on nuoren vasta vuonna 2001 syntyneen Riku Hakasen nousu suoraan Tero Saariston johtamaan kentälliseen Kevin Nylundin tilalle.

(Katso videolta Hakasen mietteitä!)

 

Nylund on kärsinyt pienistä selkävaivoista ja huilaa sunnuntain kokonaan. Poissa on myös kantapäävaivasta toipuva Samir Mountassir sekä henkilökohtaisten syiden takia sivussa oleva Kaius Klemetti.

Nylundia paikkaamaan noussut Hakanen pelasi vielä viime vuonna C-juniorien 1.divisioonassa, jossa hän voitti sarjan pistepörssin. Junioreissa numerolla #97 pelaava Hakanen joutui vaihtamaan täksi kaudeksi miehiin numerokseen #87, sillä Saariston natsat riittivät vielä pelinumeroja valittaessa.

Hauska yksityiskohta onkin, että Hakanen on päätynyt numeroon 97 juuri Saariston otteita seuraamalla. Oman esikuvan kanssa samaan ketjuun hyppääminen tuo luonnollisesti pientä ekstralatausta.

”Voihan se olla, että paineita on vähän ja onhan siinä aika iso kaveri korvattavana. Mutta koitetaan nyt kuitenkin avata heti maalitili ja tavoitella joukkueena voittoa”, Hakanen naulaa.

Saaristolle Hakasen pelinumeron tarina ei tullut yllätyksenä.

”Alkukaudesta Riku kertoi, että on pelinumeron valinnut meikäläistä katsellessa. On loistava kuulla, että joku on pitänyt esikuvana. Vaikka kyllähän se saa tuntemaan itsensä vanhaksi. Ihan vielä Riku ei pääse pelaamaan numerolla 97, mutta on varmasti tulevaisuudessa hyvä manttelinperijä”, Saaristo kehuu ja jatkaa.

”Vasta 16-vuotias poika, jolta on lupa odottaa ihan mitä vaan tulevaisuudessa. Erittäin mielenkiinnolla seuraan vierestä, miten poika käyttää mahdollisuutensa Karhut-pelissä. Vastassa on ainakin kunnon mittari.”

Saaristo on aloittanut kautensa väkevästi oranssipaidassa. Blue Foxissa vietetyt vuodet ovat hioneet pelimiehestä tunnollisen kahden suunnan pelaajan.

”Alkukausi on joukkueella pyörähtänyt hyvin käyntiin, vaikka ei vielä siellä parhaalla tasolla ollakaan. Eikä näin alkuvaiheessa kuulukaan. Josba-peli toki osotti, että eteenpäin mennään”, Saaristo pohtii neljää ensimmäistä peliä.

Foxien uhrautuva joukkuepeli on kaikille Divaria seuraaville tuttua. Millainen muutos siirto Vaasaan on ollut pelillisesti?

”Pelitavallisesti tässä kaudessa on eroa viime kauteen verrattuna kuin yöllä ja päivällä. Viime kaudella puolustettiin tiiviisti ja otettiin vastaan. Nyt hyökätään ja hallitaan palloa ja mennään ylöspäin. Omalta osalta olen kokenut, että pääsin nopeasti peliin sisään ja uudet ketjukaveritkin löytyvät jo hyvin kentältä. Tilastollisesti oma kausi lähti onneksi hyvin käyntiin, eikä päässyt kasvamaan gorillaa selkään.”

”Ja eiköhän se tehokkuus ollut valmennuksenkin osalta se, mitä odotettiin ja odotetaan jatkossakin”, Saaristo päättää.

Karhut-SB Vaasa pelataan sunnuntaina 15.10. Porin Urheilutalolla kello 18.30 alkaen.

Artikkelin kuvat: Juhani Järvenpää ja Ari Honkonen.