ÅIF kellisti edustuksen – tappioputki nyt kolme ottelua

Miesten edustusjoukkueen vaikeampi hetki tämän kauden Divarissa sai jatkoa, kun sipoolainen ÅIF haki pisteet Botniahallilta maalein 6-8 (2-3, 2-1, 2-4).

”Nyt on vähän vaikeampaa. Pelit eivät ihan lähde lentoon. Tänäänkin vastustajan maalivahdilla taisi olla 3o torjuntaa ja lisäksi oli reilusti tolppia. Peli olisi kyllä voinut kääntyä meillekin, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, ettemme pelaa niin hyvin kuin voisimme. Siksi ei viitsi hirveästi alkaa jossittelemaan”, vaasalaisten pääkäskyttäjä Jani Lipsanen näkee.

Oranssipaitojen tehokkain kokonaisuus oli hyökkäyskolmikko Nylund-Saaristo-Klemetti, joka värkkäsi peräti viisi kotijoukkueen kuudesta osumasta. Klemetti teki neljä ja Saaristo yhden, Yhdestä vastasi puolustaja Kim Sand. Kevin Nylund puolestaan kirjautti neljä syöttöpistettä.

Kaius Klemetti (vas.) oli oivassa vireessä ja viimeistely neljä maalia.

”Eniten ehkä tällä hetkellä harmittaa tuo meidän puolustuspään repaleisuus. Siitä kärsii Kukon ja Viinamäen kenttä, joka on tietyllä tapaa joutunut vähän epäkiitolliseen tilanteeseen, kun pelaajat ympärillä vaihtelevat jatkuvasti ja he eivät ole juurikaan päässeet pelaamaan ja harjoittelemaan samalla koostumuksella. Se näkyy väistämättä tällaisissa peleissä, joissa pitäisi pystyä tuottamaan hyökkäyspään hyökkäyspelillä maalipaikkoja.”

Ennestään kapeasta pakistosta tippui ennen sunnuntain ottelua vielä Juuso Pukkinen ja Konsta Kangas sairastelun vuoksi, joten kasassa oli vain neljä puolustajaa ringin yhdeksästä puolustajasta.

”Kova jengi saa olla, jos viiden puolustajan poissaolo ei näy. Toki olen sitä mieltä, että noillakin pelanneilla kavereilla olisi pitänyt pystyä parempaan. No mutta vaikeuksiahan sitä tuli jossain vaiheessa peräänkuulutettua, että joukkue pääsee vähän kasvamaan. Niitä on nyt saatu. Eikä tässä toisaalta voida puhua mistään kriisistä. Mutta parantaa pitää”, Lipsanen päättää.