Derbyherkkua kaksin kappalein viikonloppuna OP-Arenalla!

SB Vaasan miesten edustusjoukkueella on edessään kaksi todella kovaa koitosta, sillä se kohtaa sekä perjantaina, että lauantaina paikallisvastustaja SB Paapat.

Vaasalaiskonkareista koostuvassa Paappojen ryhmässä on kokemusta pääsarjatasoilta (Salibandyliiga ja Divari) kolmatta tuhatta peliä. Vaasalaisyleisölle nimilistaa on sinällään turha luetella, koska saisi saman tien luetella koko rosterin läpi.

Poissaoloja Paappojen joukkueessa toki jokunen on viikonlopun peleistä, mutta se ei tee nippua vaarattomammaksi. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat tällä kaudella olleet Kimmo Lintala pistein 21+21=42, sekä Valtteri Nurmi (14+24=38) ja Joona Kukko (13+22=35). Heistä kuitenkin kaksi viimeksi mainittua lienevät poissa kokoonpanosta. 30 tehopisteen rajan ovat rikkoneet kuitenkin myös Mika Joensuu ja Jesse Palmberg ja 20 pisteen rajan ovat ylittäneet Teppo Haakana, Kari-Matti Viinamäki ja Jesse Lintala.

Kaudella Paapat ovat kärsineet vain kolme tappiota. Kahdesti joukkue on hävinnyt Blue Foxille ja kertaalleen Mailattomille. Viime peleissä ovat kaatuneet ISB/Team Atria ja Nibacos. Tältä kaudelta tuoreessa muistissa on myös Paappojen mainio cup-taival, joka päättyi vasta Classicin käsittelyssä puolivälierässä. Sitä ennen vaasalaiset tiputtivat OLS:n ja Nurmon Jymyn.

– Onhan siellä Paapoilla muutama peli enemmän tätä lajia pelattuna kuin meidän jätkillä, se on selvä homma. Kuvia ei kuitenkaan lähdetä kumartelemaan, vaan ennakkoluulottomasti haastetaan kokeneet herrasmiehet, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

SB Vaasalla on edelleen pienen pienet saumat pudotuspeleihin, mutta se vaatii tältäkin viikonlopulta venymistä parhaimpaan. Vire on kuitenkin hyvä, sillä Oranssit ovat voittaneet vuoden 2019 puolella viidestä pelistään neljä. Vain Nibacos on onnistunut naaraamaan SB Vaasasta maalin voiton.

Pisteiden valossa mainiota kautta ovat pelanneet yli 40 pistettä tehtailleet Nico Hagelberg (29+14) ja Kaius Klemetti (27+15). Kim Sand on tehnyt pakin paikalta huimat tehot 10+24=34 ja Niklas Paul on onnistunut pistein 12+17=29.

Joitain poissaoloja on myös SB Vaasan rosterissa, mutta kasassa on täysi rosteri siitä huolimatta. Edessä on varmasti mielenkiintoinen taistelu nuoruuden ja kokemuksen välillä. Ja tätä herkkua on tarjolla kahdesti perättäisinä päivinä. Perjantaina 8.2. pelataan kello 19 ja lauantaina 9.2. puolestaan kello 18:30.

– Tilanne ei ole meidän osaltamme muuttunut mihinkään. Me menemme peli kerrallaan ja keskitymme meneillä olevaan tapahtumaan. Ensin pelataan perjantain peli ja haetaan siitä voittoa. Sitten vasta mietitään kärmeskeittoja lauantaille. Eiköhän OP-Arenalle ihan hyvä show pystyyn saada viikonlopun aikana, Kittilä sanailee.

Perjantain ottelun alla palkitaan myös SB Vaasan joukkueesta pelaaja Lasse Mäkisen kiertopalkinnolla. Palkinto myönnetään vuosittain pelaajalle, joka asettaa joukkueen edun aina ensimmäiseksi ja on muutenkin esimerkillinen joukkuepelaaja.