Kiitos Kala, tervetuloa Jesse

SB Vaasassa tapahtuu pelaajaliikennettä, kun edelliset kaudet SB Paapoissa pelannut Jesse Lintala tekee paluun Oransseihin. Vaihdossa toiseen suuntaan puolestaan lähtee pitkään SB Vaasassa vaikuttanut Nico Karlström.

Kiitos Kala

Karlström aloitti aikanaan kaudella 2010-11 Woodcuttersin A-junnuissa. Seurojen yhdistyessä Karlströmin joukkueeksi tuli SB Vaasa III (myöhemmin Young Boys). Kauden 2013-14 alussa Karlström oli mukana Divarijoukkueen kesäharjoitusringissä, mutta lopulta pelipaikkaa ei auennut ja mies palasi pelaamaan SB Vaasa III:seen . Kauden 2013-14 päätteeksi Karlströmin kipparoima SB Vaasa III nousi 3-divisioonasta 2-divisioonaan. Young Boysina 2-divisioonassa tutuksi tullut joukkue henkilöityi vahvasti Karlströmiin, miehen toimiessa joukkueen kapteenina ja pelaajavalmentajana. Yhdeksän kautta suurella sydämellä joukkueen eteen kaukalossa ja sen ulkopuolella töitä tehnyt Karlström ehti pelata SB Vaasan paidassa viiden kauden aikana 2-divisioonaa yhteensä 87 ottelua, joissa teki tehot 58+56=114. Tämän lisäksi kertyi siis kausia myös A-nuorista ja 3-divisioonasta, mutta niistä ei tilastotietoja ole saatavilla.

Lempinimeä Kala totteleva Karlström kasvoi Oranssi-paidassa viettämiensä vuosien aikana merkittäväksi tekijäksi seuran aikuispuolella. Olemme erittäin kiitollisia siitä panoksesta, jonka Kala on meille vuosien varrella antanut ja hienoa nähdä, että mies ensi kaudellakin 2-divisioonassa pelaa. Vaikka hän taitaa uudessa joukkueessaan 28-vuotiaana kuulua ns. junioriosastoon, uskon että hän ottaa nopeasti paikkansa joukkueesta ja jatkaa siitä mihin meillä jäi, kiittelee SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino.

Tervetuloa takaisin Jesse

Toiseen suuntaan liikkuva Jesse Lintala on SB Vaasan omia kasvatteja. Seuran B-junioreista aikanaan Adonikseen siirtynyt peluri ehti pelata viisi kautta muualla, kun kolmen Adonis-kauden lisäksi mies kantoi Press Teamin paitaa kaksi vuotta ennen paluutaan SB Vaasaan ja silloiseen II-joukkueeseen (nykyinen Paapat). Kaudeksi 2015-16 SB Vaasan Young Boysiin siirtynyt peluri koki heti kauden avausottelussa Nurmossa kovia, kun karvaustilanteessa lapaan liukastuneen Lintalan nilkan nivelsiteet menivät poikki, samassa tilanteessa myös pohjeluu meni poikki joten vaikka mies keväällä Oranssipaidan puki uudelleen päälle, oli kausi käytännössä taputeltu ennen kuin se ehti alkaakaan. Pahasta loukkaantumisesta toipuminen otti aikansa ja seuraavat vuodet Lintala pelasi jälleen tutussa Adonis-paidassa, kunnes siirtyi kaudeksi 2017-18 SB Paappoihin. Kahdella edellisellä kaudella pelaamissaan 37 ottelussa Lintala kirjasi itselleen tehot 29+17=46. Oikea käsi alhaalla pelaava Lintala tuokin hyvän lisän

Lintala itse on mielissään paluusta Oranssipaitaan. Tosi hyvät fiilikset on tästä paluusta. Paljon on tuttuja joukkueessa ja meno treeneissä on ollut todella hyvää.  Odotan tältä joukkueelta tottakai hyvää runkosarjaa ja sitä kautta playoff-paikkaa, se on aika selkeä tavoite. Itse pyrin auttamaan maalinteolla joukkuetta tavoitteisiin. Lintala siirtyy Oranssipaitaan testijakson kautta, mies kiittääkin valmennusta saamastaan mahdollisuudesta ja lupaa keskittyä parantamaan fysiikkaansa, jota pitää omana heikkoutenaan.

Syrjän Jukka (fysiikkavalmentaja) on saanut fysiikkatreenin maistumaan ihan joltain muulta kuin puulta ja on nähnyt paljon vaivaa pelkästään minun eteen. Tuloksia olen jo lyhyessä ajassa huomannut ja siitä pitää antaa iso kiitos Syrjälle, Lintala jatkaa.

Jukka Leino näkee Lintalan paluun hyvänä asiana. Jesse on meidän omia jätkiä ja vaikka hän on vuosikaudet muualla pelannut, niin kyllä siellä sisällä sykkii SB Vaasa -sydän. Sellaisia pelaajia me tarvitsemme, sitoutuneita ja intohimoisia. Pelitaitojakin Jesseltä löytyy. Kahdelta edelliseltä kaudelta tehdyt maalit näyttävät lukuja 14 ja 15, joten kyllä mies verkon löytää. Vasemassa laidassa viihtyvän Jessen vahvuudet löytyykin pallollisesta pelaamisesta ja rightin pelaajana hän tuo lisävaihtoehtoja valmennukselle. Jesse näytti testijakson aikana ansaitsevansa paikan meiltä. Olen erittäin tyytyväinen kun saimme Jessen joukkoomme, Leino päättää.

Edit. 7.6.2019 klo 13:52 korjattu Karlströmin aloituskaudeksi 2010-11 ja lisätty siihen liittyvät joukkueet.