Miesten edustukselta jättimäärä pelaajasopimuksia – ensi kaudeksi jo 19 sopimusta

SB Vaasa on sopinut jatkosta 19 viime kauden pelaajansa kanssa. Kim Sand, Nico Hagelberg, Leevi Björkman, Aleksi Peräsalo, Jesse Ylinen, Joona Koivisto, Saku Pienimäki, Riku Korpi, Isak Laukkonen, Tomi Vuorinen, Justus Jaskari ja Jonathan Jåfs solmivat kahden vuoden sopimuksen. Samu Mikkonen, Leo Ahtilinna, Kristian Österman, Kaius Klemetti, Niklas Paul, Aleksi Olli ja Arttu Turunen solmivat puolestaan ensi kautta koskevan sopimuksen. Tilanne on parempi kuin koskaan aikaisemmin vaasalaisessa salibandyhistoriassa. Joukkue on näin sitoutunut ja näin valmis jo maaliskuun alussa, se on aika poikkeuksellista hehkuttaa SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino.

Joukkueen mukana harjoituksissa jatkaa myös muita viime kaudella pelanneita pelaajia, mutta heidän kohdalla päätökset jatkosta tehdään myöhemmin. Lisäksi meillä on tuossa pari pelaajaa, jotka eivät viime kaudella meillä pelanneet, mutta joiden palveluksista olemme kiinnostuneita. Olli Puputin kanssa olemme puolestamme sopineet, että hän ei meillä tulevalla kaudella jatka. Toivotan Ollille kovasti tsemppiä tuleviin haasteisiin, Leino jatkaa.  

Millä mielin jäitte SB Vaasaan Sand, Hagelberg ja Paul?

Divarissa pitkään pelannut ja joukkuetta tällä kaudella kipparoinut Kim Sand katsoo tulevaan ja näkee mahdollisuuksia.

– Halusin sitoutua tähän joukkueeseen siksi, että olisi siistiä saada nostettua tämä ryhmä korkeammalle sarjatasolle. Ensi kauden jälkeen tulevaan Suomisarjaan nyt ainakin, vaikka vielä on toki mahdollisuus ensi kaudella nousta Divariinkin. Olisi hienoa olla itse mukana nousussa ja myös pelata siellä ylemmällä sarjatasolla, Sand sanaili.

Maali- ja pistepörssin voittaneen Nico Hagelbergin puhelin pirisi jo ylemmiltä sarjatasoilta, mutta oma kasvatti halusi jatkaa pelaamistaan Vaasassa.

– Samanlaisia ajatuksia kuin Kimillä. Olisi mukava nostaa joukkue Suomisarjaan tai jopa mahdollisesti sinne Divariin. Muutenkin meillä on tällä hetkellä aika hyvä pöhinä päällä. Joukkueessa on paljon kavereita ja meillä on hyvä meininki treeneissä. Missä muuallakaan sitä haluaisi pelata, Hagelberg kommentoi.

Kauden aikana Sandin mukaan eritoten joukkueen yhtenäisyys parani, mikä näkyi niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Meillä oli paljon pelaajia eri joukkueista ja ympäristöistä ja ehkä se joukkuehenki ei ihan alkukaudella vielä ottanut tuulta alleen. Joulun jälkeen alkoi näkyä, että olimme olleet enemmän yhdessä, eikä oltu enää vain niissä aiemmin tutuissa porukoissa. Tähän vaikutti yllättävän paljon niinkin pieni asia kuin alkulämpöfutikset, joissa saatiin hyvä fiilis päälle ja väitän, että sieltäkin moni asia juonsi sitten kentän puolelle. Sand pohti ja jatkoi:

– Treenin taso kauden edetessä parani näidenkin seikkojen myötä ja meidän nuorimmat junioritkin uskalsivat ottaa koko ajan enemmän roolia. Kauden edetessä itseluottamus nousi ja uskalsimme joukkueena ruveta pelaamaan rohkeammin. Se näkyi varmasti eritoten kauden puolivälin jälkeen.

– Kyllähän meillä pallollinen peli nytkähti eteenpäin. Otimme kenttää enemmän käyttöön ja haastoimme vastustajaa rohkeammin. Haastot eivät jääneet enää vajaiksi, vaan saatiin vastustajan viisikko oikeasti reagoimaan, Hagelberg komppasi.

Opiskelijana Vaasaan muuttanut, mutta kaksi ensimmäistä opiskeluvuottaan Blue Foxissa Divaria pelannut Niklas Paul siirtyi kuluneeksi kaudeksi SB Vaasan paitaan. 

– Eihän se peli temmoltaan ja tasoltaan samanlaista ollut kuin Divarissa, mutta nautin pelaamisesta silti ja koin, että Vaasassa oli mukava pelata, Paul jutteli.

Paulin vaihtoehtoina oli käytännössä jatkaa pelaamista SB Vaasan paidassa tai siirtyä takaisin sinikettujen riveihin.

– Päätökseen käytännön syistä vaikuttivat treeni- ja pelimatkat. En jaksa reissata ja säätää kyytien kanssa. Toiminnan suhteen tämän kauden perusteella meillä oli Vaasassa joukkueessa hyvä henki ja mielelläni jään pelaamaan SB Vaasaan, Paul puntaroi.

Menneen kauden kehityksestä hän mainitsee saman tyyppisiä asioita kuin Sand ja Hagelberg, mutta myös erään muun huomion.

– Alkukaudesta pakkaa vähän sekoitti, kun vaihdeltiin ketjuja paljon. Puolen kauden jälkeen löydettiin pysyvämmät kentälliset ja se varmasi rauhoitti tilannetta loppukauden osalta. Lisäksi meillä oli tosi paljon uusia pelaajia kauden alussa ja ehkä pelaajat eivät uskaltaneet pelata heti alusta saakka ihan sillä tasolla, johon pystymme. Se parani kauden edetessä ja oli varmasti yksi iso seikka, miksi suunta muuttui niin selvästi.

Vaasalaista tulevaisuutta rakentamassa

Koko ikänsä SB Vaasan paitaa kantanut Saku Pienimäki tuulettaa myös kaksi seuraavaa kautta tutussa paidassa

Meille on tärkeää saada vaasalaisen salibandyn tasoa nostettua, siksi haluamme olla aiempaa huomattavasti omavaraisempia. Nyt koossa oleva pelaajisto on pohjaltaan vahvasti vaasalainen ja sitä tukee erittäin hyvät opiskelija-avut. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki päällä ja pelaajilla aito halu olla osa tätä joukkuetta. Pidän sitä erittäin suuressa arvossa, Leino toteaa sopimusten taustoista.

Valmistautuminen tulevaan kauteen on jo alkanut

Joukkue on harjoitellut tavoitteellisesti nyt muutaman viikon. Salibandyssä kausi on välillä erittäin lyhyt, mikä on erittäin harmillista. Jos jäät ulos pudotuspeleistä, niin kausi loppuu aika aikaisin, jopa helmikuun puolella. Me olemme jo oman taukomme viettäneet ja palanneet sorvin ääreen. Onhan se vähän oudon kuuloista kun toiset tahkoaa pudotuspelejä ja meillä valmistaudutaan jo seuraavaan kauteen, mutta meillä on nuori joukkue ja paljon opittavaa. Ei meidän kannata kuukausikaupalla levätä laakereilla. Huilataan sitten uudestaan kesällä hetki, Leino taustoittaa tämän hetkistä tilannetta.