Muisto-ottelussa nähdään pala vaasalaista salibandyhistoriaa

Lauantaina pelattava Lassen matsi SB Vaasan ja O2-Jyväskylän välillä päättää miesten edustusjoukkueen runkosarjan kotiotteluiden osalta. Perinteiden mukaan ottelussa kunnioitetaan Lasse Mäkisen muistoa.

Otteluun on yleisölle vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu ja ne ohjataan kaikki Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen kautta Vaasan keskussairaalalle PET-kuvantamislaitteen hankintaan. Lisäksi ottelussa on huutokaupattavana vanhoja Woodcutters-96 –pelipaitoja. Huutokauppojenkin tuotot menevät hyväntekeväisyyspottiin.

Lasse Mäkinen edusti peliurallaan kasvattiseuransa SC Bluesin lisäksi Happeeta, lauantain vastustajaa O2:sta sekä juuri Woodcuttersia. Woodcuttersin ja SB Vaasan yhdistymisen jälkeen on ollut perinteenä jakaa vuosittain runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Lasse Mäkinen –kiertopalkinto.

Lassen muistoa kunnioittaakseen miesten joukkue pelaa lauantain ottelussa ensimmäisen erän Woodcuttersin vanhoissa pelipaidoissa. Samalla paitamallilla, jolla Lasse Vaasan vuosinaan pelasi. Lassen pelipaita #21 on jäädytetty SB Vaasassa miesten joukkueessa ja paita roikkuu Botniahallissa jäädytettynä.

Hieman varttuneemmille vaasalaisille salibandyihmisille onkin luvassa pala nostalgiaa, kun kentällä viuhuvat mustakeltaisissa paidoissa numerot #42 T.Backman, #9 Haakana ja #91 Karppinen.

”On tärkeää muistaa ja ymmärtää historiaa, mistä nykyinen seura on rakentunut. Nyt pääsemme samaan aikaan kunnioittamaan Lassen muistoa, mutta myös sitä historiaa, jonka Woodcutters tähän seuraan on tuonut”, SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino sanoo.

Ottelu tullaan lähettämään suorana myös seuran Youtube-kanavalta, jotta kaikki ottelun henkeen mukaan haluavat pääsevät osaksi tapahtumaa, vaikkei Botniahallille olisikaan mahdollisuutta päästä.

Miesten päävalmentaja Jani Lipsanen odottaa mielenkiinnolla tulevaa ottelua.

”Olen tässä vajaan kahden vuoden aikana aistinut, kuinka ison jäljen Lasse on tänne jättänyt. Uskon, että tulee tunteikas ottelu ja kun vastassa on vielä Lassen entinen seura O2, josta taitaa vieläpä löytyä edelleen Lassen entisiä joukkuekavereita, niin eihän tämä ihan normaalista runkosarjaottelusta mene.”

Miesten edustusjoukkueen viime viikonloppu tuotti vierastappion Loviisan Torin vieraana. Runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua. Kotiottelun jälkeen joukkue pelaa neljä viimeistä otteluaan vieraissa, joista ensimmäinen jo sunnuntaina Limingan Niittomiehiä vastaan.

”Aika rikkonainen harjoitusviikko sairastelujen vuoksi, mutta meidän peli on mennyt viime aikoina oikeaan suuntaan, jos mietitään kokonaisuutta. Se on pienistä asioista enää kiinni, että homma loksahtaa kohdilleen myös tulostaululla illasta toiseen. Siinä mielessä ihan luottavainen olo, että sellainen tietty perustaso viisikkopeliin on löytynyt. Varsinkin puolustuspelaamisen osalta.”