Takaisin voittojen tielle

Miesten edustusjoukkue katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa sunnuntai-iltana kasitien derbyssä Karhuja vastaan. Vaiherikkaan ottelun jälkeen taululla komeili vaasalaisten 8-5-voitto.

”Pistettiin pakettia nyt vähän tiiviimpään kuin aiemmissa otteluissa ja haluttiin sitä kautta päästä iskemään enemmän vastaan. Monta peliä meni niin, että prässättiin korkealta, mutta se ei juurikaan tuottanut käännönpaikkoja”, perusteli ottelusuunnitelmaa SB Vaasan käskyttäjä Jani Lipsanen.

Voiton takeena oli aiemmin vähän takellelleen ylivoimapelin parantuminen ja erikoistilanteet yleensä.

”Pari maalia ylivoimalla ja yksi vaparista. Niitä ei ole nyt viime aikoina juuri nähty. Isoja asioita pelin kokonaisuuden kannalta.”

Oranssipaidat karkasivat Kari-Matti Viinamäen kahdella ja Joona Kukon, Jesse Palmbergin sekä Tero Saariston osumilla parhaimmillaan jo 5-1-johtoon. Sen Karhut onnistui kuitenkin kirimään vielä kiinni.

”Oikeastaan jokaisessa maalissa oltiin jo hetkellisesti pallossa, mutta vähän oltiin lepsuja tai huolimattomia. Niistä Karhut pääsi iskemään peliin mukaan. Nyt saatiin omaa päätä ja karvausta selkeästi taas tiiviimmäksi, mutta kyllä pallon kanssa pitää olla vielä parempi irtopallotilanteissa ja vastustajan antaessa tilannepainetta”, Lipsanen näkee.

Rasmus Nyströmin tärkeän 6-5-johtomaalin jälkeen vaasalaiset kyykkivät Karhujen vaarallisen ylivoimapelin ja ilman maalivahtia pelatun lopun.

”Siitä iso kiitos nelikolle VallinJärvinen-Kukko-Saaristo. Pojat pelasivat alivoimaa niin hyvin, että tuli otettua lopussa normaalissa tilanteessa vähän tyhmältä vaikuttava aikalisäkin, että saadaan samat jätkät kyykkimään lähes koko alivoima. Nyt uhkapeli onneksi toimi”, Lipsanen perustelee Karhujen ylivoiman aikana 7-5-tilanteessa ottamaansa aikalisää.

Tomi Vuorinen debytoi oranssipaitojen puolustuksessa Karhuja vastaan.

Vaasalaisten puolustuksessa nähtiin jälleen uusia seuran omia kasvatteja, kun A-ikäinen Tomi Vuorinen teki Divari-debyyttinsä. Pelimies oli lopussa kentällä, kun oranssipaidat tiivistivät peluutustaan kahteen kenttään.

”Hyvä peruspeli ja sen enempää ei vaaditakaan tässä vaiheessa. Tomi oli alkusyksyn armeijassa ja otettiin hänet nyt rinkiin mukaan uudelleen. Jos noin pystyy jatkamaan, niin varmasti vastuuta tulee jatkossakin”, Lipsanen myöntää.

Vaasalaisilla on runkosarjaa jäljellä kahdeksan ottelua. Niistä enää yksi kotikentällä Botniahallilla. Seuraavaksi on vuorossa tuplapeliviikonloppu, kun joukkue matkustaa tämän viikon lauantaina Lappeenrantaan ja sunnuntaina Helsinkiin.

”Nyt on menty pitkä pätkä kotona ja tuloksellisesti olisi voinut mennä paremminkin. Nyt löydettiin onneksi taas niitä vahvuuksia tuohon peliin, jotka toivat alkukaudesta voittoja. Nyt päästään viettämään paljon aikaa yhdessä ja siinä on hyvä mahdollisuus tiivistää joukkuetta entisestään”, Lipsanen näkee.