Viinamäki päästi oranssit piinasta

Hyvä ensimmäinen erä, tuloksellisesti hyvä toinen erä ja karmaiseva kolmas erä. Siinä ottelun varsinaisen peliajan kaari, kun SB Vaasa ja Blue Fox kohtasivat Pohjanmaan derbyssä. Voitto irtosi lopulta rangaistuslaukauksilla 6-5-lukemin, kun Kari-Matti Viinamäki naulasi toisessa jatkoparissa täyden pistepotin oransseille.

”Kai se ihan luonnollista oli, että kolmannessa alkoi jännitys näkyä, kun Foxit pääsi iskemään muutaman halvan maalin ja saivat hurmoksen päälle. Lopetettiin liikkuminen ja odotettiin, että paikat syntyisivät ilman, että oikeastaan tehdään mitään sellaista, mistä ne voisivat syntyä. Kyllä tästä jäi vähän sellainen olo, että pelkäsimme tappiota enemmän kuin mietimme voittoa”, vaasalaisten käskyttäjä Jani Lipsanen pohti.

Foxit pääsi ensimmäiselle erätauolle Pekka Kontturin maalilla johdossa, mutta peli kulki vahvasti oranssien hallinnassa. Toisessa erässä maalitilitkin aukesivat. 2-1-osuman pääsi iskemään Divari-uran ensimmäisellään Konsta Kangas, joka otti paikkansa hienosti pelaavassa kokoonpanossa Jyri Järvisen jäätyä sivuun.

Kolmanteen erään oli vahva fiilis, että jalkakaasulle ja karkuun. Mutta niin vain muutama huolimaton peli keskialueella toi Foxit yhtäkkiä kantaan ja ohi. Sen jälkeen taistelua käytiin pääkopan sisällä. Joona Kukko iski upealla etukulmalaukauksella tilanteeksi 5-5 ja noissa lukemissa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli melko tarkkaa ja ratkaisua haettiin rangaistuslauksista. Kolikon heiton voitti oranssien kapteeni Jesse Palmberg ja valitsi jälkimmäisen laukaisuvuoron. Vasta viidennessä parissa syntyi ratkaisu, kun Viinamäki ampui pallon läpi upean pelin pelanneen Roope Mutkan.

”Ehkä vähän se fiilis jäi, ettei tämä nyt ihan täyden pistepotin arvoinen suoritus ollut. Mutta onneksi säännöt ovat nämä ja voittoputki jatkuu ilman pistemenetyksiä”, Lipsanen sanoi.

”Ja olihan se vaan maukasta katkaista Foxien neljän ottelun voittoputki derbyissä.”

Ari Honkosen ottelukuvista löytyvät myös kaikki rangaistuslaukaukset.