Voitto Josbasta ei tuonut kotietua, puolivälieriin vastaan Loviisan Tor

Runkosarjan päätöskierroksen 5-8-vierasvoitto Joensuun Josbasta ei tuonut SB Vaasalle kotietua, kun Loviisan Tor ja Nurmon Jymy hoitivat molemmat päätöskierroksen ottelunsa.

Runkosarjan päätteeksi nähtiin vauhdikas kamppailuottelu, jossa vaasalaiset olivat erikoistilanteissa ja viimeistelyssä terävämpiä. Illan hahmona hääräsi takaisin hyökkääjän tontille päästetty Joona Kukko tehoin 1+3. Samalla Kukko sai täyteen 200 pistettä SB Vaasan paidassa Divarin runkosarjassa. Ilahduttavaa oli myös Riku Hakasen avausmaali Divarissa. Syöttäjänä kukapas muukaan kuin Hakasen junnuvuosien idoli Tero Saaristo.

Ottelun jälkeen valittiin Divarin puolivälieräparit. Runkosarjan ykkönen NST valitsi kahdeksanneksi sijoittuneen Josban, M-Team seitsemänneksi sijoittuneen LNM:n. Runkosarjan kolmonen Loviisan Tor oli ainoa, joka poikkesi runkosarjan järjestyksestä ja valitsi Karhujen sijasta viidenneksi sijoittuneen SB Vaasaan. Nurmon Jymylle jäi siis hyvän runkosarjan lopun valmentajanvaihdoksen jälkeen pelannut Porin Karhut.

Puolivälierien runkopelipäivät ovat lauantai 10.3, sunnuntai 11.3. ja tiistai 13.3. Välieriin selviää kahdella voitolla.

”Oikeastaan oli ihan sama kuka tulee vastaan. Kaikissa omat hyvät ja huonot puolensa. Loviisaa vastaan joudutaan kuormittamaan matkoilla ja miettimään vähän keinoja, että miten on järkevin palautua lauantain vierasottelusta sunnuntain kotiotteluun. Mutta hieno ottelusarja luvassa. Loviisassa varmasti on tunnelma kohdillaan ja se kyllä sytyttää vierasjoukkueenkin”, SB Vaasan päävalmentaja Jani Lipsanen pyörittelee.

Tarkempaa pudotuspeliennakkoa luvassa myöhemmin.

Divarin runkosarjan tilastoja hallitsivat vuosien tauon jälkeen vaasalaispelaajat. Tähtenään Divarin runkosarjan paras pelaaja Tero Saaristo. Saariston tilastovoittojen lisäksi tutkapari Kevin Nylund voitti runkosarjan syöttöpörssin.